Aanbieding

Alain Delon

De legendarische Alain Delon, Franse acteur en filmproducent, is op 88-jarige leeftijd overleden.

© Denis Makarenko Shutterstock

Dood van Alain Delon: Belgische herder Loubo zal toch niet worden geëuthanaseerd

Door Kaami Kanje

Online sinds

Voor zijn dood wilde Alain Delon begraven worden met zijn hond Loubo. In 2018 had hij aangegeven zijn hond te willen laten inslapen als hij eerder zou overlijden.

In 2018 sprak Alain Delon zijn verlangen uit om samen met zijn geliefde hond Loubo begraven te worden: "Hij is mijn metgezel voor de laatste fase van mijn leven, een Belgische herder die ik liefheb als een kind. Als ik eerder sterf, wil ik dat de dierenarts ons samen laat gaan. Hij zal Loubo een spuitje geven zodat hij in mijn armen sterft. Dat vind ik beter dan dat hij zichzelf uit verdriet op mijn graf zou laten verhongeren", vertelde de acteur aan Paris Match.

 

Loubo gaat bij de familie van Alain Delon wonen

Nadat de acteur op 18 augustus overleed, bleef het lot van Loubo onzeker. Zou het dier echt worden geëuthanaseerd?

Op hun Instagram-account heeft Stichting Brigitte Bardot geruststelling geboden over het lot van de Belgische herder: "Geen zorgen over Loubo! Velen van jullie hebben ons berichten gestuurd over de toekomst van Loubo, de hond van Alain Delon. Hij heeft zijn thuis en zijn familie", bevestigden de naasten van de acteur, die voor Loubo zullen zorgen. "Loubo zal natuurlijk niet worden geëuthanaseerd!"

 

De 11-jarige hond, die werd genoemd in het persbericht dat het overlijden van zijn baasje aankondigde, zal blijven wonen in het huis in Douchy, in de Loiret, samen met de kinderen van de acteur.

Wellicht ook interessant:

Wat vond jij van dit nieuws?

Bedankt voor je feedback !

Bedankt voor je feedback !

Laat een reactie achter
Log in om een reactie te plaatsen