Aanbieding

Rusty hond
© Facebook.com/Humane Society of Central Texas

419 dagen in het asiel. Toen hij eindelijk werd geadopteerd, werd hij na de eerste nacht weer teruggebracht!

Door Kaami Kanje

Online sinds

Het asiel zegt dat het goed is dat de verzorgers Rusty hebben teruggebracht.

Het verhaal van deze hond is echt triest. Rusty, een mix van Duitse Herder en Catahoula, heeft een moeilijke achtergrond.

Hij is nooit goed gesocialiseerd en als gevolg daarvan is hij een moeilijke hond geworden, met gedragsproblemen die veel werk vereisen.

Rusty's eerste bezoek aan het asiel

Rusty verscheen in het Humane Society asiel in Centraal Texas in februari 2020. Hij werd gebracht door een baasje die zei dat hij niet goed met hem kon omgaan en niet langer voor de hond kon zorgen.

Hij werd in een pleeggezin geplaatst, en na twee maanden ging Rusty naar een asiel in Idaho.

Terugkeer na iets minder dan twee maanden

Kort daarna verscheen Rusty opnieuw in het asiel in Texas. Idaho zei dat de hond agressief was naar anderen en ze konden geen thuis voor hem vinden - ze stuurden hem terug naar Texas.

In november werd Rusty geadopteerd. Zijn nieuwe verzorger hield het een maand vol voordat hij hem terugbracht, met de boodschap dat de hond een "destructieve kracht" was.

 

Rusty na training

Het Texaanse asiel was vastbesloten om een thuis te vinden voor Rusty en stuurde hem naar training. Het Dogs Playing for Life-programma is een speciale training die slecht gesocialiseerde honden voorbereidt op het leven in een gezin.

Rusty was geen ster tijdens de training en hoewel hij een beetje leerde, blijft hij een uitdagende hond. Toch was er een sprankje hoop - na 419 dagen in het asiel te hebben gewoond, adopteerde een Texaans stel hem. Het asiel slaakte een zucht van opluchting.

De volgende dag verscheen Rusty opnieuw

Het bleek dat Rusty zich thuis gedroeg op een manier waarop het gezin niet langer controle over hem kon houden. Ze verontschuldigden zich en zeiden dat de zorg voor de hond te veel werk was.

Het asiel was niet boos over deze woorden. De directrice van het centrum benadrukte dat deze hond echt veel werk vereist. Het is goed dat de adoptieouders Rusty terugbrachten in plaats van hem achter te laten. Niet elke hond is geschikt voor iedereen.

Rusty heeft een huis nodig met een tuin, zonder andere dieren en kinderen - we hopen dat er zo'n plek zal zijn voor onze pup.

Wanneer een hond terugkomt naar het asiel, betekent dit niet per se dat de adoptieouders slecht zijn - voor ons is dit een kans om een huis te vinden waar hij echt gelukkig zal zijn", zei de verzorgster van het asiel in een video.

Gelukkig vond Rusty uiteindelijk zijn thuis dankzij de opname, de uitleg van de situatie en de kracht van sociale media!

Wellicht ook interessant:

Wat vond jij van dit nieuws?

Bedankt voor je feedback !

Bedankt voor je feedback !

Laat een reactie achter
Log in om een reactie te plaatsen