Aanbieding

Icky, de verloren hond

Icky, de verloren hond

© Spark of Love Animal Rescue - Facebook

Familie maakt stomme fout en raakt net geadopteerde hond kwijt tijdens vuurwerkshow

Door Sander Nelisse Redacteur

Online sinds

Toen hij naar het asiel werd gebracht, had deze kleine hond een zekere mate van angst getoond. Naar een vuurwerkshow gaan is dan niet het slimste om te doen.

Icky is een schattig klein hondje met een speels gezichtje. Ondanks deze onweerstaanbare verschijning belandde het kleine dier toch in het asiel na te zijn achtergelaten. 

Heel angstig bij aankomst, begreep het team van Spark of Love Animal Rescue in Michigan al snel dat hij in een familie moest worden geplaatst die hem gerust zou stellen en hem zou helpen om beter om te gaan met zijn emoties en omgeving. Gelukkig was er al een ervaren pleeggezin beschikbaar om te beginnen met dit eerste socialisatiewerk, terwijl het kleine hondje op zoek ging naar zijn definitieve thuis. 

Dankzij zijn schattige gezichtje veroverde Icky snel de harten van potentiële adoptanten, die hem voor een week probeerden voordat hij definitief werd geadopteerd. Maar door een dramatische fout was deze proefperiode niet succesvol. 

Zij namen Icky mee naar een vuurwerkshow

De adoptanten van Icky besloten om Independence Day te vieren, die op 4 juli wordt gevierd met tal van festiviteiten, waaronder vuurwerkshows. In plaats van het bange kleine hondje thuis te laten, veilig en rustig, besloot dit gezin om hem mee te nemen naar een vuurwerkshow. 

Totaal in paniek door de menigte en het lawaai, raakte Icky in paniek en slaagde erin om los te breken van zijn tuigje. Een betreurenswaardige fout, vooral omdat organisaties waarschuwen voor dit soort situaties tijdens periodes met vuurwerk. 

De vereniging en zijn voormalige pleeggezin gingen meteen aan de slag om Icky zo snel mogelijk terug te vinden, omdat een bange hond van deze omvang niet veel middelen heeft om alleen op straat te overleven. Ondanks hun vastberadenheid hadden de vrijwilligers na enkele dagen nog geen teken van Icky gezien en begonnen ze het ergste te vrezen. 

Maar plotseling, toen de hoop vervlogen leek, verscheen Icky in de verte, aan het einde van een pad. Maar daarmee was het nog niet gedaan, want het was nodig om het bange kleine hondje ervan te overtuigen om weer dichterbij te komen en zijn vertrouwen opnieuw te winnen. Gelukkig besloot Icky, dankzij de aanwezigheid van zijn voormalige pleeggezin, om stap voor stap dichterbij te komen en eindigde weer in de armen van degene die al voor hem had gezorgd. 

Sindsdien is Icky teruggekeerd naar dit tijdelijke pleeggezin om te herstellen van zijn emoties. De potentiële adoptanten werden uiteraard niet gekozen, en Icky hoopt nog steeds een verantwoordelijk gezin te vinden dat deze keer rekening zal houden met zijn gevoeligheden en behoeften.

Lees ook: 

Wellicht ook interessant:

Wat vond jij van dit nieuws?

Bedankt voor je feedback !

Bedankt voor je feedback !

Laat een reactie achter
Log in om een reactie te plaatsen