Aanbieding

Puppy die nog maar 6 maanden te leven heeft

Deze puppy heeft nog maar 6 maanden te leven

© forgotten_now_family_rescue / Instagram

Stichting neemt puppy op die nog maar 6 maanden te leven heeft: de video is hartbrekend

Door Kaami Kanje

Online sinds

Deze kleine organisatie is gewend honden tijdelijk op te vangen, maar voor deze hond is alles veranderd.

Chrissy Elder heeft de organisatie "Forgotten, Now Family Rescue" opgericht in North Carolina (Verenigde Staten). Deze kleine organisatie vangt regelmatig honden tijdelijk op, zodat ze in een gezin kunnen leven totdat er nieuwe eigenaren voor hen gevonden zijn.

Hoewel Chrissy gewend is aan de aankomst en het vertrek van honden, wist ze al snel dat het verhaal voor een puppy die in het voorjaar van 2024 werd opgevangen, anders zou zijn.

De Pitbull puppy, genaamd DeVito, kwam bij de organisatie na een verzoek van een fokker die vond dat het dier anders was dan de rest van zijn nest: hij was kleiner dan de anderen en zijn tong had vaak een paarsachtige kleur, naast andere symptomen. Zonder aarzelen besloot Chrissy het dier op te nemen om te zien hoe ze hem kon helpen. Helaas werd de toekomst van het dier plotseling erg somber.

 

 

Hij heeft nog maar 6 maanden te leven

Na een veterinair onderzoek viel het vonnis: DeVito lijdt aan ernstige aortastenose, een veelvoorkomende aangeboren hartafwijking bij honden. Daarnaast heeft de puppy ook hartfalen in stadium 4, wat zijn levensverwachting op korte termijn aanzienlijk verkleint.

Omdat Chrissy Elder gewend is honden met hartproblemen op te vangen, hoopte ze dat DeVito's aandoening te opereren zou zijn, zodat hij een lang en gelukkig leven kon leiden. Maar de dierenartsen gaven geen hoop: de puppy had nog maar 6 maanden te leven.

Zonder aarzeling besloot de verantwoordelijke van de kleine organisatie alles in het werk te stellen om DeVito de mooiste tijd van zijn leven te bieden, ondanks de korte aangekondigde levensduur. Ze gaf 3.500 dollar uit aan veterinaire behandelingen om de puppy een behandeling te geven die hem dagelijks comfort biedt, en sindsdien geniet DeVito van het leven in het huis van Chrissy Elder. De kleine hond ontmoette zelfs Chrissy's zoon en ontdekte voor het eerst het spel met zijn nieuwe vriend, en voelde het geluk dat alle puppy's zouden moeten ervaren.

 

 

Hoewel de verandering bij de puppy bemoedigend is, kan Chrissy niet anders dan met verdriet aan deze situatie denken. Ze vertelde aan de media Newsweek dat haar hart nog niet hersteld was van een soortgelijke situatie met een andere hond.

Dapper als ze is, is ze vastbesloten om alles te doen zodat DeVito de mooiste maanden van zijn leven beleeft. Ze laat zich niet ontmoedigen door het verdriet dat ze kan voelen: "Ik zal er altijd voor kiezen om ze lief te hebben en te redden, ook al doet het pijn."

DeVito heeft werkelijk iemand met een gouden hart gevonden.

Wellicht ook interessant:

Wat vond jij van dit nieuws?

Bedankt voor je feedback !

Bedankt voor je feedback !

Laat een reactie achter
Log in om een reactie te plaatsen