Aanbieding

Een kat was gevonden in een grot

De kat werd opgesloten in een doos in een grot gevonden.

© UK Animal Cruelty Files - UKACF / Facebook

Stichting doet oproep aan getuigen na het vinden van een kat opgesloten in een doos in een donkere grot

Door Kaami Kanje

Online sinds

Zonder de waakzaamheid van een wandelaar had deze kat geen kans gehad om te overleven.

Op 14 mei 2024, in de buurt van een stad in het midden van Engeland genaamd Stoke-on-Trent, maakte een wandelaar een zeer trieste ontdekking.

In een reeks grotten genaamd Beech Caves vond de voorbijganger een kat opgesloten in een transportbox in het donker, zonder water of voedsel beschikbaar.

Het was overduidelijk dat de kat opzettelijk in deze afgelegen plek was achtergelaten, zonder enige kans om te overleven. Gelukkig besloot de barmhartige Samaritaan zich over hem te ontfermen en bracht hem snel naar de dichtstbijzijnde dierenkliniek.

In goede gezondheid en ongedeerd kon het dier worden toevertrouwd aan de RSPCA, de grootste dierenbeschermingsorganisatie van het land. Sindsdien is de vereniging op zoek naar informatie om de dader van deze daad te vinden.

De kat is niet geïdentificeerd

De zwart-witte kater was niet geïdentificeerd met een elektronische chip, waardoor het moeilijk is om zijn baasje te vinden. Op sociale media heeft de RSPCA een oproep tot getuigen gelanceerd, evenals in verschillende media, in de hoop informatie te verkrijgen die zou kunnen helpen bij het begrijpen van deze wrede daad.

Angstig na lange tijd alleen te zijn geweest in het donker, herstelt de kater van zijn emoties in een opvangcentrum van de stichting, en hij zou binnenkort voor adoptie beschikbaar moeten zijn.

Hoewel de vereniging aan People magazine uitlegt dat ze begrip heeft voor de problemen van de stijgende kosten van levensonderhoud en hoe dit het onderhouden van een dier moeilijker kan maken, maakt ze zich zorgen over de sterke stijging van het aantal achtergelaten dieren waarmee ze te maken heeft.

Wellicht ook interessant:

Wat vond jij van dit nieuws?

Bedankt voor je feedback !

Bedankt voor je feedback !

Laat een reactie achter
Log in om een reactie te plaatsen