Aanbieding

Golden Retriever in de hogesnelheidstrein

Een strijdlustige journalist redt een Golden Retriever.

© Ayledain / X

Vrouw maakt foto van Golden Retriever in de trein: een detail zorgt voor ophef

Door Kaami Kanje

Online sinds

Er ontstond een hevige controverse op X (Twitter), allemaal vanwege de verontwaardiging van een vrouw over een hond zonder muilkorf in de trein.

Moogly, een Golden Retriever, is eigenlijk geen hond die op ruzies uit is. Ook deze keer heeft hij eigenlijk niets dramatisch gedaan. Hij lag gewoon op de grond te dutten. Ongelukkig genoeg was dit in de Franse hogesnelheidstrein TGV.

En zo raakte Moogly, tegen zijn wil, betrokken bij een ruzie tussen de populaire Franse journalist Hugo Clément en Anne-Yvonne Le Dain, een voormalig Frans parlementslid.

In de trein: een hond ligt in het gangpad

De controverse begint op X wanneer politica Anne-Yvonne Le Dain een foto plaatst van Moogly, die vredig naast zijn baasje in het gangpad van de trein ligt. In haar tweet klaagt ze de lakse houding van de controleurs aan en eist ze een reactie van het spoorwegbedrijf.

"Dit is Frankrijk... Worden wij Fransen nog serieus genomen? Blijkbaar klagen we voortdurend, maar alles wordt geaccepteerd. Hier in de trein ligt een grote hond zonder muilkorf, terwijl dat VERPLICHT is. De conducteur staat er recht voor, en doet niets! Ook de passagiers zeggen niets."

Met deze boodschap daagt Anne-Yvonne Le Dain journalist Hugo Clément uit, die actief is op sociale media. 

Hij reageert onmiddellijk op haar beschuldigingen en verklaart dat Moogly altijd een muilkorf draagt en dat deze wordt omgedaan zodra een passagier zich ongemakkelijk voelt. Hij spoort de voormalige politica aan om eerst in gesprek te gaan voordat ze tweet.

Spoorwegvoorschriften voor het meenemen van honden

Reizigers, die met treinen reizen van de Franse spoorwegmaatschappij SNCF, mogen kleine huisdieren "in een tas of mand" met een maximale grootte van 45 x 30 x 25 cm meenemen. Deze moeten op de schoot van de eigenaar staan of aan hun voeten liggen. Dieren die meer dan 6 kg wegen, moeten in de treinen "altijd een muilkorf dragen".

Gevraagd naar dit incident, verklaarde de SNCF, gecontacteerd door het programma C à vous: "De regel is dat een muilkorf gedragen moet worden, MAAR het bedrijf vertrouwt erop dat de treinbegeleiders zich aan elke situatie aanpassen." En dat was inderdaad het geval met betrekking tot Moogly op die bewuste dag, benadrukte Hugo Clément.

In Nederland mag de hond gewoon mee in de trein zonder muilkorf of wat dan ook, wat vind jij van deze Franse regels in de trein?

Wellicht ook interessant:

Wat vond jij van dit nieuws?

Bedankt voor je feedback !

Bedankt voor je feedback !

Laat een reactie achter
Log in om een reactie te plaatsen