Aanbieding

Hond met gekleurde muilkorf

Wat vind jij van de flitsende muilkorf van Freddy?

© Dierenasiel Winschoten / Facebook

Doorbreking van het 'muilkorf-taboe': Freddy showt zijn kleurrijke accessoire

Door Maya van Tol Redacteur

Online sinds Bijgewerkt op

Er hangt een enorm stigma rond de muilkorf. Het schrikt veel mensen af, ook al is dat lang niet altijd terecht. Daarom gaat Freddy voor een nieuwe look!

Als een hond een muilkorf draagt, zijn we al gauw een beetje bangig voor de viervoeter. Men ziet het als een teken dat het dier gevaarlijk en agressief kan zijn. Dierenasiel Winschoten uit Groningen zag een oplossing voor dit vooroordeel! Want Freddy draagt een muilkorf, maar is een ongelofelijke lieverd! "Of hij je nou goed kent of niet, je bent zijn beste vriend.

Rugzakje

In een Facebookpost schrijft het dierenasiel dat zij regelmatig dieren over de vloer krijgen die een 'rugzakje' hebben. In het asiel gaan ze flink aan de slag met dit rugzakje, beginnend met het bouwen van een vertrouwensband. Daarna kunnen ze op een positieve manier naar de problemen kijken. 

"Regelmatig starten we dan ook met muilkorftraining," schrijft het dierenasiel. "Deze biedt extra veiligheid en werkt vaak een stukje stress-verlagend voor de begeleider. Met menig hond zijn we, mede dankzij die muilkorf, erg ver gekomen." 

Muilkorf of koekjes dispenser?

Volgens het dierenasiel hebben mensen vaak meer last van een muilkorf van de hond die hem draagt. "Die krijgen hem op een positieve manier aangeleerd en zien het vaak meer als een koekjes dispenser. Ze kunnen er mee hijgen, drinken, spelen en rollebollen. Wij kunnen er koekjes doorheen geven."

Het dierenasiel stelt zichzelf de vraag waarom mensen zo'n moeite hebben met de muilkorf. "Oke, het ziet er niet heel mooi uit. Maar niets wat niet met een beetje tape opgelost kan worden." Wat vind jij van de flitsende muilkorf van Freddy?

Freddy steelt de show!

Freddy is het schoolvoorbeeld van een brave, lieve hond, die toch met een muilkorf loopt. "Hij is muilkorf getraind omdat hij niet met andere dieren overweg kan. Inmiddels heeft hij al lang en breed geleerd om honden netjes te passeren. En negeert deze knappe jongen zelfs regelmatig honden die naar hem blaffen. Toch wandelt hij op onoverzichtelijke stukken nog met muilkorf, om ongelukken te voorkomen."

"En die muilkorf, die maakt hem absoluut minder lief. Freddy is juist één van de meest lieve honden in het asiel."  Met zijn kleurrijke, gepersonaliseerde muilkorf steelt hij absoluut de show en kan hij op een verantwoorde manier volop genieten van een wandeling. 

Wellicht ook interessant:

Wat vond jij van dit nieuws?

Bedankt voor je feedback !

Bedankt voor je feedback !

Laat een reactie achter
Log in om een reactie te plaatsen