Aanbieding

Screenshot van Vinted-bericht

Een bericht doordrenkt met een zekere wreedheid.

© Association Nos chats sans toit / Facebook

Stichting verkoopt spullen op Vinted voor zwerfkatten: ze ontvangt gemeen bericht als ze korting weigert

Door Kaami Kanje

Online sinds

Door spullen te verkopen om zwerfkatten te helpen, moet een stichting helaas mogelijk onbehoorlijke kopers het hoofd bieden.

Het is beter om stevig in je schoenen te staan wanneer je een dierenbeschermingsorganisatie runt, en helaas zal de organisatie "Nos chats sans toit", gevestigd in Frankrijk, dat beamen.

Dankzij een pagina op Vinted probeert de organisatie items te verkopen om geld in te zamelen voor de financiering van verschillende reddingsacties voor zwerfkatten. Met de hulp van gulle donateurs heeft "Nos chats sans toit" vandaag de dag een mooie winkel met beschikbare items, en heeft al meer dan 1.500 transacties voltooid, waardoor een echte impuls is gegeven om dierenartskosten te betalen.

En ondanks een uitstekende maximale beoordeling van vijf sterren op hun profiel, moet deze kleine kattenbeschermingsorganisatie toch enkele onaangename internetgebruikers trotseren.

Afwijzing van korting leidt tot een minachtend bericht

Op haar Facebookpagina deelde de vereniging "Nos chats sans toit" een schermafbeelding van een Vinted-gesprek van donderdag 21 maart. Een potentiële koper, geïnteresseerd in een te koop staand artikel, begint te onderhandelen en stelt een lagere aankoopprijs voor dan de prijs die in de advertentie staat vermeld.

Hoewel de vereniging haar artikelen niet wil verloochenen, waarvan de verkrijging het resultaat is van langdurig werk, stemt ze ermee in om een iets kleinere korting te geven dan degene die door de potentiële koper wordt voorgesteld. Dit lijkt echter enige frustratie bij deze persoon te veroorzaken. Geïrriteerd omdat hij niet de korting kreeg die hij wilde, stuurt hij een bijzonder onaangenaam bericht naar een van de vrijwilligers van de vereniging die helpt bij het beheren van de Vinted-pagina. 

Hij schrijft het volgende: 

Je moet echt een saai leven hebben om je zorgen te maken over zwerfkatten, sorry. Ik hou niet van katten.

Waarop de stichting terug schrijft:

Lol. Ik heb een uiterst verrijkend leven, bedankt. Je hoeft niet van katten te houden, dat weerhoudt je er niet van om een goedkoop paar nieuwe sneakers te kopen. Geen probleem, iemand anders zal ervan genieten. Fijne middag. Catherine.

Ondanks de ergernis die men kan voelen bij het ontvangen van dit soort verachtelijke berichten, heeft de vereniging ervoor gekozen om er de humor van in te zien en de conversatie liever te delen op hun sociale media met de titel "Het leven van onze vrijwilligers op onze Vinted-pagina".

Dit is een goede gelegenheid om eraan te herinneren dat verenigingsleiders en hun vrijwilligers elke dag in de schaduw werken om dieren te steunen en vaak het ondraaglijke moeten verdragen om hun missies te laten slagen. Dank aan hen!

Wellicht ook interessant:

Wat vond jij van dit nieuws?

Bedankt voor je feedback !

Bedankt voor je feedback !

Laat een reactie achter
Log in om een reactie te plaatsen