Aanbieding

vijf katten gedumpt

vijf katten gedumpt

© Noord Hollands Dagblad

Vijf katten in de kou achtergelaten bij dierenasiel dat helemaal niet meer bestaat: "Wie doet zoiets?"

Door Sander Nelisse Redacteur

Online sinds

Vreselijk nieuws uit Noord-Holland, waar vijf katten zijn achtergelaten in een kooi bij een voormalig dierenasiel net buiten Tuitjehorn.

Afschuwelijke vondst

In de berm bij het voormalige dierenasiel net buiten Tuitjenhorn zijn vijf volwassen katten in een kooi achtergelaten, een daad die met afschuw wordt ontvangen door Daisy Lynn Tieman uit Nieuwe Niedorp. "Gewoon gedumpt," zegt ze vol walging. "Wie doet nou zoiets?"

Verbijstering en bezorgdheid

Tieman heeft er slecht van geslapen en begrijpt niet hoe iemand tot zo'n daad kan komen. Vijf jonge katten, maandagavond zonder enig mededogen in de winterse kou achtergelaten, roepen verbijstering en bezorgdheid op. "Heel erg dit, hier snap je toch niks van?"

Tijdlijn van de vondst

Tieman merkt op dat de katten er niet lang gestaan hebben. Op haar weg naar huis rond half zeven waren ze er nog niet, maar op de terugweg rond half negen zag ze ze wel. "Het viel wel op, daarom weet ik vrij zeker dat ze er nog niet stonden toen ik er heen ging."

Ze doet een oproep op Facebook aan mensen in de buurt om uit te kijken naar mogelijke eigenaars van deze katten. "Het laat me niet met rust, niet wetende wat hier de reden van is om ze zo in de koude avond te dumpen."

Tieman meldt de vondst bij de dierenambulance in Alkmaar, waar vrijwilligers de dieren hebben meegenomen naar een opvang in Purmerend. Een medewerkster bevestigt dat het om 'net aan volwassen' dieren gaat.

Toekomst van de katten

De katten worden nog onderzocht door een dierenarts, maar lijken over het algemeen in goede gezondheid te verkeren. Na een medische check, vaccinaties en het aanbrengen van een chip zullen ze op zoek gaan naar een nieuw thuis.

Hoop op gerechtigheid

Tieman hoopt dat de politie de dader zal achterhalen. "Er zit daar vlakbij een benzinestation, daar hebben we vast camera’s. Misschien dat daar wat op staat? Je weet het nooit toch?"

Wellicht ook interessant:

Wat vond jij van dit nieuws?

Bedankt voor je feedback !

Bedankt voor je feedback !

Laat een reactie achter
Log in om een reactie te plaatsen