Aanbieding

Dit is het ongelooflijke verhaal van Coco.

Dit is het ongelooflijke verhaal van Coco.

© Screenshot Europa Press

Emotionele hereniging van kat Coco met haar baasje 8 dagen na grote brand: het is een wonder op aarde (video)

Door Kaami Kanje

Online sinds

De dappere kat vond een onverwachte schuilplaats om het vuur te overleven. Daar bleef hij 8 dagen lang, totdat de brandweer hem redde en aan zijn verzorgster overhandigde.

Dit verhaal speelt zich af in Spanje, waar eind februari volgens de krant El País in een halfuur tijd het hele gebouw in brand is gevlogen. Het gaat om twee wooneenheden van veertien en tien verdiepingen. De gebouwen zijn zo'n twintig jaar oud, met 138 woningen, waarin in totaal ongeveer 450 mensen wonen, meldt de krant. Een aantal mensen is door de brandweer van hun balkon af gehaald. Brandweerlieden slaagden erin om acht dagen na de verwoestende brand een overlevende kat te redden.

Ze werden verrast

Ze waren bezig met het terughalen van spullen en documenten toen ze de grijze kat Coco tegenkwamen. Het dier had het overleefd na acht dagen zonder enige zorg.

Ze vonden hem op de 13e verdieping, twee verdiepingen hoger dan waar hij normaal woonde.

Na de ontdekking namen de brandweerlieden hem mee naar zijn verzorgster, Andrea. Het moment van de hereniging werd vastgelegd door de camera's en verspreidde zich als een lopend vuurtje op sociale media. 

Kijk hier naar de emotionele video van de hereniging: 

Andrea, erg geëmotioneerd, bedankte de brandweerlieden voor hun werk en omdat ze haar viervoetige metgezel hadden gevonden.

Andrea zei aan de aanwezige media: "De kat is in orde, we hadden hem als vermist opgegeven." De verzorger bracht Coco naar de dierenarts om ervoor te zorgen dat hij in goede gezondheid verkeerde.

Burgerlijke solidariteit en emotionele steun voor de getroffenen

Aan de andere kant heeft er een golf van solidariteit onder de bevolking plaatsgevonden ter ondersteuning van de getroffen mensen en dieren door de brand.

Hulpgroepen zijn opgericht om basisbehoeften zoals voedsel en medische zorg te verzamelen, zowel voor de bewoners van het getroffen gebouw als voor de dieren die wonderbaarlijk aan het vuur wisten te ontsnappen.

Bovendien hebben verschillende professionals gespecialiseerd in emotionele therapie zich vrijwillig aangeboden om gratis psychologische ondersteuning te bieden aan de slachtoffers.

Brandweerlieden redden honderden mensen, maar betreuren de verloren levens

De helden, de brandweerlieden van Valencia, voerden een moedige en gevaarlijke missie uit, waarbij ze meer dan honderd mensen uit het vuur redden, waaronder hun eigen collega's.

Echter, de tragedie blijft hangen, want ze kunnen de tien levens die verloren zijn gegaan bij het incident niet vergeten.

Ondanks het verdriet dat hiermee gepaard gaat, is het cruciaal om te erkennen dat zonder hun tussenkomst het aantal slachtoffers aanzienlijk hoger had kunnen zijn.

De moedige afbeelding van Coco als symbool van hoop

Het redden van Coco is zonder twijfel een aangrijpend verhaal dat de geest van overleving in moeilijke tijden weerspiegelt.

Het kleine katje wordt nu een symbool van veerkracht en kracht in een tijd die zo moeilijk is voor zoveel getroffen families en levende wezens.

Wellicht ook interessant:

Wat vond jij van dit nieuws?

Bedankt voor je feedback !

Bedankt voor je feedback !

Laat een reactie achter
Log in om een reactie te plaatsen