Aanbieding

hond Mitch overleden

hond Mitch overleden

© Duco Wiersma

Illegale dumping van aarde maakt dieren plotseling ziek: voor één van hen was dit zijn laatste wandeling ooit

Door Sander Nelisse Redacteur

Online sinds

Het illegaal dumpen van (chemisch) afval is al langer een probleem voor de natuurgebieden en hun recreanten in Nederland, zo ook weer in Leeuwarden.

Illegale dumping en ziekte van honden

Een van de honden die ziek werd na de illegale dumping van aarde op het hondenstrandje in recreatiegebied Groene Ster in Leeuwarden, is overleden. Dat heeft de eigenaar gemeld aan Omrop Fryslân afgelopen maand.

Gevaarlijke vondsten in de gedumpte aarde

Vorige week werd illegaal een bult aarde gedumpt op het hondenstrandje, waarbij bleek dat er ook een t-shirt, een plastic zak, touw en etensresten in de aarde zaten. Zeker acht honden zijn ziek geworden nadat ze in de aarde hadden gewroet.

Onderzoek naar de doodsoorzaak

Een van de honden heeft het niet overleefd. De verzorger vertelde aan de omroep dat zijn hond vorige week is geopereerd, waarbij grote stukken touw zijn verwijderd. Enkele dagen na de operatie overleed de hond. De precieze doodsoorzaak is nog onduidelijk. Hoewel de dierenarts sectie heeft verricht, heeft dit nog geen aanvullende informatie opgeleverd over de oorzaak.

Actie van de gemeente Leeuwarden

De gemeente Leeuwarden heeft aangifte gedaan van de illegale dumping. Ze roept verzorgers van honden die ziek zijn geworden op om dat ook te doen, zodat de politie een onderzoek kan starten. Daarnaast moedigt de gemeente mensen aan om direct melding te maken als ze zien dat ergens afval is gedumpt.

Wellicht ook interessant:

Wat vond jij van dit nieuws?

Bedankt voor je feedback !

Bedankt voor je feedback !

Laat een reactie achter
Log in om een reactie te plaatsen