Aanbieding

steekincident hond

steekincident hond

© Caspar Huurdeman

Man steekt Rottweiler 15 keer neer na hondengevecht: hond en baasje gewond naar ziekenhuis gebracht

Door Sander Nelisse Redacteur

Online sinds

Dit weekend ging het helemaal mis tijdens een ontmoeting tussen een Golden Retriever en een Rottweiler. Dit resulteerde in een heftig steekincident.

Rottweiler zwaargewond, verdachte aangehouden

Op een vroege zondagochtend escaleerde een ontmoeting tussen een Rottweiler en een Golden retriever in Baarn, resulterend in een heftig steekincident. De rottweiler raakte zwaargewond door messteken, terwijl ook zijn verzorger gewond raakte aan zijn hand. De verdachte, verzorger van de Golden retriever, meldde zich later op de dag op het politiebureau en werd gearresteerd.

Uit de hand gelopen ontmoeting

Het incident vond plaats rond zeven uur 's ochtends op de Beltberg in het park aan De Geerenweg in Baarn. De verzorger van de Rottweiler liet zijn hond daar uit, terwijl de verzorger van een Golden retriever hetzelfde deed. Om onbekende redenen vielen de honden elkaar plotseling aan, waarop hun baasjes ingrepen.

Messteken

Tijdens het gevecht tussen de honden zouden de baasjes betrokken zijn geraakt, waarbij de verdachte een mes zou hebben gebruikt. De Rottweiler werd ernstig verwond, naar verluidt maar liefst vijftien keer gestoken. Zowel de Rottweiler als zijn verzorger werden naar het ziekenhuis vervoerd en geopereerd. De Rottweiler verkeert in kritieke toestand, terwijl het met de verzorger naar omstandigheden goed gaat.

Opmerkelijk politieoptreden

Opvallend was dat de Rottweiler met een gewone ambulance werd vervoerd, onder politiebegeleiding en met zwaailichten, omdat dierenambulances niet zijn uitgerust met zwaailichten en sirenes. De verzorger van de Golden retriever meldde zich later op de ochtend bij de politie en werd eveneens gearresteerd, nadat de politie via sociale media een bericht had verspreid met een globaal signalement van de verdachte.

Wellicht ook interessant:

Wat vond jij van dit nieuws?

Bedankt voor je feedback !

Bedankt voor je feedback !

Laat een reactie achter
Log in om een reactie te plaatsen