Aanbieding

Hond met half gezicht: Skye heeft het gehaald
© YouTube - Viktor Larkhill

Hond met half gezicht zal zijn voormalige baasje nooit vergeven (video)

Door Kaami Kanje

Online sinds

Afschuwelijk: Deze kleine mix is zo zwaar geslagen dat hij nog maar de helft van zijn gezicht over heeft. Toch verliest de hond zijn moed en innerlijke kracht niet, en vecht hij om eindelijk gelukkig te zijn.

Het was alleen maar bedoeld als een eenvoudig verzoek om te spelen en een verlangen naar aandacht maar het wordt een bloedbad.

Een monster van een verzorger

De puppy, een kruising, die de ster is van dit verschrikkelijke verhaal, heet Skye.

Net als elk jong dier houdt hij van spelen en geniet hij ervan als hij aandacht krijgt. Zijn voormalige verzorger had echter geen zin en wilde gewoon met rust gelaten worden. Beide volkomen begrijpelijke wensen en behoeften, dus het is des te schokkender dat hier zoiets gruwelijks uit voortkomt.

Bij de zoveelste vraag van de kleine Skye om te spelen, slaan bij zijn verzorger letterlijk alle stoppen door. Plots staat hij op, grijpt het eerste scherpe voorwerp dat hij in de kamer vindt, en begint met extreem geweld op de kleine hond in te slaan.

De langverwachte redding

Gelukkig brengen medewerkers van het plaatselijke dierenasiel Skye meteen naar een dierenarts. Het dier verkeert in een levensbedreigende toestand. De zenuwen in zijn gezicht zijn zo ernstig beschadigd dat hij zijn bek niet eens meer kan openen. Om te voorkomen dat hij verhongert, wordt hij gevoed via een maagsonde.

Door echt vreselijke en pijnlijke verwondingen heeft de moedige kruising de helft van zijn gezicht verloren.

Een nieuw leven voor Skye

Nadat de viervoeter de behandeling heeft doorstaan, plaatst het asiel een oproep op sociale media om zo snel mogelijk een nieuw gezin voor hem te vinden. En het lukt! Binnen korte tijd meldt zich een nieuw gezin voor de dappere kleine kerel. Toen ze zagen hoe ernstig Skyes toestand nog steeds was, besloten ze hem voor te stellen aan een specialist. Zijn nieuwe verzorgers vliegen samen met de hond naar Spanje, naar Dr. Viktor Larkhill.

Na meerdere ingrepen slaagt de dierenarts erin om te genezen wat er van het gezicht van de hond is overgebleven. Uiteindelijk slaagt hij er zelfs in om weer zelfstandig te eten zonder sondevoeding.

Na maandenlange revalidatie is Skye nu thuis terug. Nu kan hij eindelijk het gelukkige en tevreden leven leiden met zijn nieuwe familie en zijn nieuwe dierenbroeders, wat de dappere kruising verdiend heeft.

Wellicht ook interessant:

Wat vond jij van dit nieuws?

Bedankt voor je feedback !

Bedankt voor je feedback !

Laat een reactie achter
Log in om een reactie te plaatsen