Aanbieding

Een kat in een verlaten doos

Elsa had veel geluk

© Yakima Humane Society / Facebook

Vrijwilliger komt aan bij het asiel en vindt een verlaten doos met iemand erin (video)

Door Kaami Kanje

Online sinds

Een verlating die tot een drama had kunnen leiden.

Enkele dagen geleden ging een medewerker van de Yakima Humane Society (YHS) vroeg in de ochtend naar het asiel, zich voorbereidend op een reddingsdag. De werknemer verwachtte een rustig begin van de dag, totdat hij bij de poorten van het asiel kwam en een verzegelde kartonnen doos opmerkte met een label waarop stond: "Bevroren bewaren: bederfelijke inhoud." 

Onmiddellijk voelde hij een huivering door hem heen gaan... 

Een gevaarlijke verlating  

Met een zwaar hart stelt de vrijwilliger zich onmiddellijk het ergste voor: het vinden van een bevroren dier in deze doos. Gelukkig is dat niet het geval. Als er wel een dier binnenin zat, was het levend. 

Het was een prachtige grijze fluffy kat die in de doos zat, waarschijnlijk 's nachts achtergelaten. Angstig en verloren, was de poes redelijk gezond en werd ze omgedoopt tot Elsa, als knipoog naar de "IJsprinses", omdat de kat werd gevonden in een doos met een label voor bevriezing. 

Een gezonde kat 

Elsa onderging snel een volledig onderzoek, waarbij de dierenartsen een zich ontwikkelende, maar behandelbare verwonding ontdekten. Ze werd in isolatie geplaatst totdat ze konden bevestigen dat ze volledig gezond was om met andere dieren te interageren.

Veerkrachtig, liefdevol en bijzonder zachtaardig, werd Elsa al snel de favoriet van de medewerkers van het asiel. We hopen dat ze spoedig een huis vindt en wensen haar het beste! 

Helaas is het niet mogelijk Elsa te adopteren in Nederland, maar wist je dat er super veel andere katten zijn die hartgebroken achtergelaten zijn? Adopteer een kat en red een leven!

Wellicht ook interessant:

Wat vond jij van dit nieuws?

Bedankt voor je feedback !

Bedankt voor je feedback !

Laat een reactie achter
Log in om een reactie te plaatsen