Aanbieding

Pluizige, fluffy kat

Let wel op dat pluizige (vaak langharige) katten meer verzorging nodig hebben!

© Shutterstock

Fluffy kat: de 5 meest pluizige kattenrassen

Door Sander Nelisse Redacteur

Online sinds

Niks is zo fijn als het aaien van een kat - zolang deze het toestaat. En hoe zachter en pluiziger de kat is, hoe moeilijker het is de verleiding te weerstaan!

Spiegeltje spiegeltje aan de wand, wat is het meest pluizige kattenras van het land? Katten zijn van nature ijdel, hun uiterlijk is hun belangrijkste kenmerk. Verzorgers kiezen ook vaak een kat die er leuk uitziet en bij voorkeur ook een lekkere vacht heeft om te aaien op die zeldzame momenten dat de kat het toelaat. 

Pluizige katten hebben meestal meer verzorging nodig dan katten met een minder weelderige vacht. Echter zijn ze niet per se minder geschikt voor mensen met een allergie, omdat over het algemeen een allergie wordt veroorzaakt door huidschilfers en niet door de vacht. Het is natuurlijk wel zo dat waar katten haar laten vallen er waarschijnlijk ook huidschilfers vallen. Je moet uiteindelijk zelf beslissen of je een fluffy kitten wilt adopteren

Pluizige kattenrassen, o zo zacht...

Wanneer je besloten hebt om een fluffy kitten te adopteren, houdt er dan wel rekening mee dat je ze vaak moet verzorgen. Dit betekent dat je ook de wat moeilijker te bereiken plekken zoals de buik, staart en poten moet verzorgen. Bij andere rassen kun je nog wel eens een verzorgingsbeurt overslaan, maar uiteindelijk zit je zelf met de problemen wanneer de vacht gaat klitten. En een kat scheren is niet zo leuk als het misschien klinkt. 

Heb je het er voor over? Dit zijn de meest pluizige kattenrassen die er zijn!

De Ragdoll

Wanneer je een Ragdoll adopteert krijg je veel waar voor je geld. Ze zijn pluizig en knuffelen over het algemeen graag. Wanneer je ze oppakt verslappen ze helemaal. Ze kunnen ook goed overweg met kinderen en zijn waarschijnlijk wat naïef om als echte straatkat door het leven te kunnen. Houd ze dus binnen, maar zorg wel voor voldoende beweging en spelletjes, zodat ze niet te dik worden. 

Perzische kat

Het mooie van Perzische katten is dat je er één kunt adopteren die bij je gevoel van humor past. Wanneer je een serieuze kat wilt, kun je een Perzische deluxe adopteren met een serieuze uitdrukking en veel opzichtig haar. Wanneer je een kat wilt die a, wat leuker is om naar te kijken en b een wat sterkere persoonlijkheid heeft, dan kun je gaan voor een Perzische kat met platte snuit. Hoe dan ook, een fluffy kitten van het Perzische ras moet een lange en mooie vacht hebben en redelijk spraakzaam zijn wanneer ze iets van je willen. 

Exotische korthaar

Als we het over pluizige katten hebben kunnen we zeker niet om dit grappig uitziende ras heen. De Exotische korthaar  is van nature vrij fors gebouwd en heeft redelijk zware en grote botten, maar ook een heerlijke donzige vacht. Deze kat is, net als de Perzische kat een echte knuffelaar. In feite verschillen ze niet zo veel van elkaar zoals je kunt zien aan hun wiebelogen en kenmerkende frons. De vacht van een exotische korthaar is wel veel korter, waardoor de verzorging wat minder intensief is. 

Somali

De Somali is exotischer dan een Exotische korthaar en heeft meer vacht dan een hond, een donzige kattenstaart en een dikke, vorstelijke nek die ze de uitstraling geeft van iets wat lijkt op een Retriever, een fret en een vos. Echter zijn ze nog moooier en sierlijker om te zien en te adopteren in veel verschillende kleuren waaronder, wildkleur, bruin, blauw, lila, reebruin, rood, crème, verschillende schildpad variaties en alle bovenstaande kleuren, in combinatie met zilver. In Nederland zijn ze niet makkelijk te vinden. Mocht je geïnteresseerd zijn dan kun je jezelf het beste zo snel mogelijk op een wachtlijst laten zetten. 

Maine Coone

De Ozzy Osbourne onder de katten, Maine Coon's zien eruit alsof ze alles al gezien hebben. Met een wilde vacht en een gewicht van maximaal 8 kg weet je niet of je deze kat moet knuffelen om of moet inchecken voor revalidatie. De Maine Voon is namelijk ook een vern de grootste kattenrassen ter wereld! Hoe dan ook, net als Ozzy kan de Coone nogal wispelturig zijn. Dat gezegd hebbende integreren ze makkelijk in het adoptiegezin. 

Wellicht ook interessant:

Wat vond je van dit advies artikel?

Bedankt voor je feedback !

Bedankt voor je feedback !

Laat een reactie achter
Log in om een reactie te plaatsen