Aanbieding

Kat gewond aan het gezicht door vuurwerk

De wreedheid van de mens kent geen grenzen.

© Quinto Potere / YouTube

Kat overleden na lang gevecht door rotje dat in zijn bek werd gegooid: de wreedheid van de mens kent geen grenzen

Door Kaami Kanje

Online sinds

Enkele jongeren hebben opzettelijk een kat verwond met een vuurwerk in zijn mond op oudejaarsavond. 

Leone, genoemd naar een andere kat uit Angri, een stad in de provincie Salerno in Zuid-Italië, die levend werd gevild, heeft ook letsel aan zijn gezicht opgelopen nadat een groep jongeren opzettelijk een vuurwerk naar hem had gegooid. 

De gevolgen voor Leone waren ernstig en omvatten: blindheid, hoofdletsel, gespleten gehemelte en brandwonden aan de poten. Ze noemden hem Leone 2 omdat, net als de kat die levend werd gevild, dit arme katje alles had gegeven om de martelingen te weerstaan die hem waren aangedaan. 

Kat gewond door een vuurwerk

Het zijn vermoedelijk dezelfde jongeren die een wrede daad hebben begaan, waarbij ze een moederkat hebben gedood die haar jongen zoogde door haar hoofd te verpletteren. 

Volgens een vrijwilliger zouden de jongens het bange katje, dat zich onder een voertuig verstopte vanwege het vuurwerk, als doelwit hebben genomen door een vuurpijl naar hem te gooien. 

Een voortdurende strijd

De arme kat, die deel uitmaakte van een kattenkolonie, ontving intensieve zorg in een plaatselijke dierenkliniek waar hij tussen leven en dood vocht. Na het horen van het incident in de provincie Barletta, hebben verschillende vrijwilligers zich ingezet.

Op 4 januari verspreidden de vrijwilligers Annarita Distaso en Lucia Bafunno, die vanaf het begin voor de arme kat hebben gezorgd, een hoopvolle video waarin nog steeds werd gehoopt dat Leone goed op de behandelingen reageerde. De volgende dag stond een operatie gepland om een sonde in te brengen waarmee hij correct kon worden gevoed.

Leone 2 heeft het niet gehaald

De laatste dagen verslechterde de situatie echter en op 10 januari om 18:00 uur heeft nog een engel deze aarde verlaten: Leone 2 is overleden.

"En het kwaad heeft opnieuw gewonnen. Ook deze keer huilt de wereld om een onschuldige ziel. Ook deze keer hebben jullie ons gestoken. Ik zweer dat zijn dood niet ongestraft zal blijven; zij die onze engel hebben gedood, zullen worden vervolgd. Ik stop niet, wij stoppen niet."

De woorden van vrijwilliger Lucia Bafunno, die het tragische nieuws op sociale media heeft gedeeld, raken rechtstreeks het hart. Sindsdien heeft een golf van sociale steun het internet overspoeld. De boodschap is duidelijk: mishandelde dieren verdienen gerechtigheid. De verantwoordelijken zullen worden opgespoord en zullen gestraft worden voor hun wreedheid. 

 Rust in vrede, kleine engel. Je vriend Leone uit Angri wacht op je met open armen.

De Italiaanse Vereniging voor Dierenbescherming en Milieu heeft actie ondernomen door het incident aan te geven bij het Openbaar Ministerie van Foggia, een stad in de regio Apulië in Zuid-Italië, en de Jeugdrechtbank van Bari, de hoofdstad van de regio Apulië. om de verantwoordelijken voor deze afschuwelijke daad op te sporen en te vervolgen.

Wellicht ook interessant:

Wat vond jij van dit nieuws?

Bedankt voor je feedback !

Bedankt voor je feedback !

Laat een reactie achter
Log in om een reactie te plaatsen