Aanbieding

Arrestatie en honden

"Ze wisten dus dat de hond in de tuin zat, dus ze hebben bewust een cobra naar een dier gegooid."

© Regio15 / Facebook

Tieners gooien zwaar vuurwerk naar hond in tuin Zoetermeer

Door Nelleke Pieters Country Manager

Online sinds Bijgewerkt op

Het was behoorlijk schrikken voor de hondenhouder uit Zoetermeer. Toch twijfelde hij geen seconde en ging achter de daders aan. 

Op woensdagavond 13 oktober gooide drie tieners zwaar vuurwerk naar een hond die op dat moment in de tuin zat. Het hondje blafte omdat deze hoorde dat er mensen door de poort liepen. Hetgeen wat de hondenhouder extra boos maakt. Aan Omroep West laat hij weten: "Ze wisten dus dat de hond in de tuin zat, dus ze hebben bewust een cobra naar een dier gegooid. Dan ben je echt gewoon een sukkel."

Direct er achteraan

De hondenvader twijfelde geen seconde en besloot achter de daders aan te gaan. hoewel de jongeren snel op de vlucht sloegen wist de man hen in de kraag te grijpen. Het ging om twee jongens en een meisje. Toen de Zoetermeerder de daadwerkelijke gooier van het vuurwerk te pakken had nam hij deze mee naar binnen voor een goed gesprek.  "Hij bood me eerst nog honderd euro aan om hem te laten gaan", laat de man aan de lokale omroep weten.  "Dan had je eerder na moeten denken", was zijn antwoord. 

100 nitraten en 21 cobra’s

De jonge van ommenabij 16 jaar oud bleek een tas vol gevaarlijk vuurwerk bij zich te hebben. "Ik heb in zijn tas gekeken en zag zo’n honderd nitraten en 21 cobra's", bevestigd de man uit Zoetermeer. 

Toen het gesprek met de tiener nergens op uit liep en deze agressief gedrag begon te vertonen belde de hondenhouder de politie. Deze heeft de jongen aangehouden en later nog een tweede arrestatie gedaan. 

De hond, de bewoner en de kinderen die boven lagen te slapen zijn allemaal met de schrik vrij gekomen. 

Wellicht ook interessant:

Wat vond jij van dit nieuws?

Bedankt voor je feedback !

Bedankt voor je feedback !

Laat een reactie achter
Log in om een reactie te plaatsen