Aanbieding

reddingsactie op snelweg

reddingsactie op snelweg

© The Dodo

Spectaculaire reddingsactie van verlaten kitten op snelweg: de beelden zijn indrukwekkend (video)

Door Kaami Kanje

Online sinds

In een recent incident, gemeld door The Dodo, zag Ozgun Ozturk een vluchtige verschijning in de middenberm bij een brug. Het was duidelijk dat een leven gered moest worden.

Ozturk zocht snel naar een veilige plek om haar voertuig aan de kant te zetten, een uitdagende taak gezien de zes rijstroken met snelrijdende auto's aan beide zijden van het koude beton. Uiteindelijk slaagde ze erin te stoppen, sprong moedig uit haar auto en rende terug naar de plek.

"Heel even dacht ik, 'Ik vraag me af of ik het verkeerd heb gezien,'" zei Ozturk. "Toen zag ik haar." Daar, ineengedoken in het midden van de weg, was een klein kitten, gevaarlijk dicht bij snelrijdende auto's in beide richtingen.

"Het was erg gevaarlijk waar ze was," drukte Ozturk uit. "Ze zou verpletterd zijn op het moment dat ze bewoog. Ze zou sterven." Zonder aarzeling begaf Ozturk zich op de drukke weg, waardoor het verkeer tot stilstand kwam om de kitten te redden.

Vastberadenheid op de drukke weg: het leven van de kitten gered

"Het was alsof de wereld voor me lag," zei Ozturk. "Ze leken in eerste instantie niet te stoppen. Maar toen kwam die vastberadenheid in me naar boven." Het leven van de kitten was gered.

"Ze was zo moe, zo uitgeput, dat ze gewoon om hulp vroeg," vertelde Ozturk. "Ik pakte haar snel vast. Daarna gingen we meteen naar de dierenartsenpraktijk."

Ozturk vermoedt dat het kitten een zwerfdier was die misschien toevlucht had gezocht in het motorcompartiment van een geparkeerde auto, om vervolgens op de drukke weg te vallen nadat het voertuig begon te bewegen.

Een naam voor het wonder

“Het was net een wonder dat ik haar tegenkwam, al die timing, alles,” zei Ozturk. Dus besloot ze de kat gewoon Miracle te noemen. En het wonderverhaal gaat verder.

In de kliniek werd vastgesteld dat Miracle een longinfectie had, gelukkig op tijd ontdekt voor behandeling. Hoewel Miracle nog steeds herstelt, is Ozturk vol vertrouwen over de toekomst van de kitten: "Ik zal een heel fijn gezin voor haar vinden."

Bekijk hier de video:

Wellicht ook interessant:

Wat vond jij van dit nieuws?

Bedankt voor je feedback !

Bedankt voor je feedback !

Laat een reactie achter
Log in om een reactie te plaatsen