Aanbieding

kat krabpaal

kat krabpaal

© kat.nl

Kapotte meubels? Het belang van een krabpaal volgens dierenarts Piet

Door Sander Nelisse Redacteur

Online sinds

Katten krabben niet alleen voor het rekken en strekken, maar ook om hun geur te markeren. Lees verder en kom alles te weten over het belang van een krabpaal.

Katten krabben niet alleen voor het rekken en strekken, maar ook om hun geur te markeren. Volgens dierenarts Piet Hellemans is een krabpaal daarom onmisbaar in huis voor kattenliefhebbers. Iedere katten(h)ouder weet hoe vervelend het is als je kat de nagels in de bank zet. Hier zijn enkele belangrijke criteria waar een goede krabpaal aan moet voldoen.

Ruw Oppervlak voor Optimaal Krabben

Katten geven de voorkeur aan een ruw oppervlak tijdens het krabben. Dit stelt hen in staat om met de nerf mee te krabben en zorgt voor een goede grip met hun nagels. Het kiezen van een krabpaal met een dergelijk oppervlak kan niet alleen bijdragen aan nagelverzorging, maar ook helpen bij het voorkomen van ongewenst krabben aan gladde oppervlakken, zoals meubels.

Juiste Hoogte voor Ideale Krabafstand

De ideale krabafstand voor katten is afhankelijk van hun lengte, gewicht en lenigheid. Piet benadrukt het belang van het observeren van krabpalen of -planken die eerder in huis waren. Katten gebruiken vaak intensief één specifiek gedeelte, terwijl andere delen onaangeroerd blijven. Het is essentieel om de krabpaal of -plank op tijd te vervangen, vooral als slijtage optreedt.

Stabiliteit als Prioriteit

Katten houden niet van wiebelende planken tijdens het krabben. Om te voorkomen dat de krabpaal meebeweegt wanneer ze krabben, is het belangrijk dat deze zwaar genoeg is en stabiel en stevig staat. Een stabiele krabpaal zorgt voor een aangename krabervaring voor de kat.

De Ideale Plek voor de Krabpaal

De locatie van de krabpaal is van groot belang. Katten geven de voorkeur aan krabben op zichtbare plekken waar veel mensen langskomen. Dit heeft te maken met het markeren van hun geur. Verstop de krabpaal daarom niet in een hoek, maar plaats deze op een goed zichtbare en drukke plek in huis.

Bonus Tip van Piet: Lokken met Kattenkruid of Valeriaan

Als de krabpaal alle criteria vervult maar de kat nog niet overtuigd is, adviseert Piet om de kat te lokken met kattenkruid of druppeltjes valeriaan. Deze geurstimulansen kunnen de interesse van de kat in de krabpaal vergroten.

Bron: RTL

Wellicht ook interessant:

Wat vond jij van dit nieuws?

Bedankt voor je feedback !

Bedankt voor je feedback !

Laat een reactie achter
Log in om een reactie te plaatsen