Aanbieding

catnip

catnip

© Shutterstock

Catnip voor katten: een gevaarlijk soort jointje voor je kat of is het juist gezond?

Door Sander Nelisse Redacteur

Online sinds

Catnip, ook bekend als kattenkruid, is een plant uit de muntfamilie. Is het gezond voor katten, of kun je het beter links laten liggen?

Catnip: Een Natuurlijk Genot voor Katten

Catnip, ook bekend als kattenkruid, is een plant uit de muntfamilie. Het bevat nepetalactone, een stof die een euforisch en bijna hallucinerend effect kan hebben op katten. Ontdek waarom sommige katten er ontspannen van worden, terwijl anderen juist hyperactief reageren.

Catnip Gebruiken en Waakzaam Zijn

Dierenarts Rob Lückerath vergelijkt catnip met een "joint voor je kat," maar benadrukt dat het niet ongezond is. Leer hoe je het kunt gebruiken als beloning, in speeltjes of zelfs als spray om gewenst gedrag aan te moedigen. Ontdek de verschillende reacties van katten op catnip en wees waakzaam voor mogelijke bijwerkingen.

Valeriaan: Een Alternatief voor Kattenspeeltjes

Valeriaan, een ander kruid dat vaak in kattenspeeltjes wordt gebruikt, heeft een rustgevend effect op katten. Leer het verschil tussen catnip en valeriaan, en ontdek waarom sommige katten dol zijn op valeriaan, ondanks de onaangename geur voor mensen.

Kattengras: Een Essentieel Voedingselement

Verwar kattenkruid niet met kattengras. Dierenarts Rob Lückerath legt uit waarom kattengras essentieel is voor katten en hoe het helpt bij de spijsvertering. Ontdek welke grassoorten geschikt zijn en waarom je beter kattengras uit dierenspeciaalzaken kunt halen dan langs de weg, vanwege mogelijke vervuiling door pesticiden. Wees alert op het eetgedrag van je kat en raadpleeg een dierenarts bij opvallend gras knabbelen.

Wellicht ook interessant:

Wat vond jij van dit nieuws?

Bedankt voor je feedback !

Bedankt voor je feedback !

Laat een reactie achter
Log in om een reactie te plaatsen