Aanbieding

Hond Roky in de trein naar Venetië

De Pitbull Roky heeft de trein alleen genomen naar Venetië

© Laura Pasutto / Facebook

Hij neemt zijn hond niet mee op uitstapje naar Venetië: Pitbull neemt de trein en gaat alleen

Door Kaami Kanje

Online sinds

Gewend om naar Venetië te gaan met zijn verzorgers, besloot een Pitbull genaamd Roky dat hij deze keer niet thuis zou blijven en nam hij zelfstandig de trein.

Wanneer je een huisdier hebt, doe je altijd je best om het mee te nemen bij elke verplaatsing. En dat is precies wat Osmar Berisa altijd heeft gedaan, een 23-jarige afkomstig uit Montenegro en wonend in Portogruaro (VE).

Echter, wanneer hij op 20 januari besluit zijn gewoonten te veranderen, is zijn Pitbull genaamd Roky het er niet meer mee eens en neemt hij een verrassende beslissing!

Een ongewone passagier

Volgens wat Berisa aan de lokale pers heeft verklaard, was de Pitbull gewend om samen met de broer van zij verzorger de trein te nemen naar Venetië. De hond volgt hen, gaat vervolgens naast het raam zitten en bekijkt het landschap.

Jammer genoeg staat er die zaterdag geen uitje op het programma. Roky besluit om 8 uur 's ochtends het huis te verlaten, gaat naar het station, neemt de onderdoorgang om bij het goede perron te komen, en glipt de trein in om zijn gebruikelijke plek in te nemen.

Een passagier, nieuwsgierig naar het tafereel, deelt een foto op sociale media die al snel de omgeving rondgaat en uiteindelijk onder de ogen komt van Osmar. Bezorgd over de verdwijning van zijn hond neemt hij contact op met de spoorwegpolitie.

Welkom in Venetië

Roky wist zelfs waar hij moest uitstappen: hij stopte niet op een enkel tussenstation en kwam rechtstreeks aan in Venetië, waar een agent van de spoorwegpolitie op hem wachtte en erin slaagde hem te vangen en naar het asiel van Mestre te brengen.

"Een reis die hem twee dagen 'gevangenschap' heeft gekost," vertelt Osman, die pas twee dagen na het avontuur van de viervoeter hem weer thuis kon brengen.

Onze dierenvrienden laten nogmaals zien hoe intelligent ze zijn, maar we zijn er zeker van dat Roky de volgende keer twee keer zal nadenken voordat hij zo'n streek uithaalt.

Wellicht ook interessant:

Wat vond jij van dit nieuws?

Bedankt voor je feedback !

Bedankt voor je feedback !

Laat een reactie achter
Log in om een reactie te plaatsen