Aanbieding

Honden in kooien

Honden in kooien, wachtend op de slacht

© Pongsatorn Singnoy - Shutterstock

Zuid-Korea neemt wet aan die handel in hondenvlees verbiedt

Door Sander Nelisse Redacteur

Online sinds

Een historische verandering voor Zuid-Korea, waar ruim 1.100 hondenboerderijen zich bezighouden met de handel in hondenvlees.

Op dinsdag 9 januari 2023 heeft het Zuid-Koreaanse parlement een wet aangenomen die de handel in hondenvlees verbiedt. In deze door de Assemblée ondertekende maatregel staat dat het niet langer toegestaan is om honden te fokken, verkopen en slachten voor consumptiedoeleinden. Met 208 stemmen voor en 0 tegen is deze nieuwe wet unaniem aangenomen. 

Door vele dierenbeschermingsorganisaties wordt deze praktijk beschouwd als een ware schande voor het land. Ondanks de aanwezigheid van talrijke instellingen die aan deze activiteit zijn gewijd, nam het aantal echter sterk af. 

1.100 hondenfokkerijen voor consumptie

Volgens officiële cijfers heeft Zuid-Korea meer dan 1.100 hondenfokkerijen waarvan de activiteit volledig gericht is op het produceren van hondenvlees. Na deze nieuwe wet zullen deze instellingen echter een overgangsperiode van drie jaar hebben voordat de wet van kracht wordt. 

Bij niet-naleving van de nieuwe regelgeving riskeren overtreders straffen tot drie jaar gevangenisstraf en een boete van 30 miljoen wons (20.800 euro). 

JungAh Chae, directeur van de Humane Society International en Koreaanse dierenbeschermingsstichting, heeft haar tevredenheid geuit: "Vandaag hebben onze wetgevers daadkrachtig gehandeld om dit werkelijkheid te maken. Ik ben blij dat Zuid-Korea nu dit ellendige hoofdstuk in onze geschiedenis kan sluiten en zich kan openen voor de toekomst."

De zeden lijken te veranderen en steeds meer landen of steden lijken deze verouderde praktijken te willen opgeven. In de zomer van 2023 had de burgemeester van Tomohon (Indonesië) ook een historische overeenkomst getekend om het verkopen van honden- en kattenvlees te verbieden op de markten in zijn stad. Honden en katten stonden daar nog vaak op het menu. Vastbesloten om deze tradities volledig uit te roeien, blijven talrijke organisaties elke dag werken aan een zo snel mogelijke verandering. 

Wellicht ook interessant:

Wat vond jij van dit nieuws?

Bedankt voor je feedback !

Bedankt voor je feedback !

Laat een reactie achter
Log in om een reactie te plaatsen