Aanbieding

De misvormde Pitbull

Wat Landis heeft moeten doorstaan, heeft zijn lichaam getekend

© NYC Second Chance Rescue Dogs - Facebook

Pitbull misvormd door leven in kleine kooi krijgt tweede kans

Door Kaami Kanje

Online sinds

Dit is echt heftig: Door slechte behandeling is het lichaam van Landis helemaal misvormd. En nu gebeurt er ineens zoiets!

Deze aanblik raakt elke echte dierenliefhebber recht in het hart: De Pitbull is volledig uitgemergeld, zijn ruggengraat is letterlijk gebogen, evenals zijn poten. Een absoluut kippenvelbeeld! Vooral omdat het lichaam van Landis zo misvormd is geraakt door de vreselijk beperkte omstandigheden waarin hij moest leven.

De Pitbull moest opgroeien in een afgesloten kooi die veel te klein voor hem was. Hierdoor scheurden uiteindelijk de pezen in zijn poten. En ook anders lijkt er niet goed voor hem gezorgd te zijn, want bij zijn redding was hij erg klein en had hij ondergewicht.

En om de totale gevoelloosheid compleet te maken, hebben zijn wrede eigenaars de arme hond ook nog de naam Gargoyle gegeven. Dat zijn groteske demonische figuren die op veel oude kerken te zien zijn.

Een pijnlijke reis

De medewerkers van het reddingscentrum schatten Landis op één tot twee jaar wanneer ze hem vinden. Ondanks alles is hij nog steeds een ongelooflijk lieve en vriendelijke hond.

De veterinaire onderzoeken zijn ontmoedigend: specialisten besluiten dat een operatie te pijnlijk zou zijn voor Landis. Dus moet hij een lang herstelproces doorstaan. Wanneer de spieren in zijn benen eindelijk weer beginnen te groeien, verbeteren zijn benen daadwerkelijk! Ze zullen misschien nooit perfect zijn, maar op zijn minst is Landis nu pijnvrij.

Zijn tweede kans

Ondertussen heeft Landis zelfs een nieuw thuis gevonden - en het gaat echt geweldig met hem!

Hij woont nu in de buurt van het strand, en het zachte zand is goed voor zijn tere poten. In de grote omheinde tuin van zijn familie kan hij heerlijk spelen. Dankzij regelmatige hydrotherapiesessies worden zijn benen steeds sterker. Maar het allerbelangrijkste is dat Landis nu echt geliefd is.

Wellicht ook interessant:

Wat vond jij van dit nieuws?

Bedankt voor je feedback !

Bedankt voor je feedback !

Laat een reactie achter
Log in om een reactie te plaatsen