Aanbieding

Autozoektocht
© Tierheim - Tierschutzstelle Freistadt - Facebook

Sterke geur komend uit een auto: "Het was een horrorscenario"

Door Kaami Kanje

Online sinds

Sommige geuren vergeet je nooit meer, dat is wat de politie ontdekte toen ze op een typische zaterdagavond in Oostenrijk een geparkeerde auto zagen.

De politie voerde een routinecontrole uit, wat een gebruikelijk verschijnsel is op de snelweg tijdens de nacht van vrijdag op zaterdag.

Maar toen de politie bij een auto kwam, die ze later ontdekten toe te behoren aan een 38-jarige vrouw, werden hun zintuigen aangevallen door een vreselijk onaangename geur.

Een vreselijke ontdekking!

De politie besloot de auto te onderzoeken, en wat ze vonden, schokte hen diep. In de auto waren dozen met katten erin.

De katten verkeerden allemaal in slechte staat, ze hadden dagenlang geen voedsel of water gekregen. De geur kwam van hun ontlasting omdat ze dagenlang waren opgesloten zonder enige zorg of aandacht.

De politie heeft de katten gered!

"Volgens de vrouw die de katten opgesloten hield, wilde ze naar Wenen gaan om ze daar te verkopen. Voor rassen zoals de Maine Coon-kat worden zeer hoge prijzen gevraagd. Maar de politie staat de vrouw niet toe haar plan voort te zetten en besluit onderzoek te doen naar de situatie. Er was namelijk al een bevel in het district om de raskatten bij haar in beslag te nemen, wat de vrouw tot nu toe had weten te ontlopen."

De politie waarschuwde vervolgens vrijwilligers van het dierenwelzijnscentrum Freistadt en de Vereniging Dierenredding Noodhulp. In de vroege ochtenduren halen de vrijwilligers de katten op en brengen ze terug naar het asiel waar ze de juiste zorg kunnen krijgen.

Nu zijn de fluwelen pootjes in het dierenasiel in Freistadt, waar ze worden verzorgd en weer op krachten komen. Helaas was een van de katten zwanger, en ondanks een operatie om haar kittens te redden, hebben ze het niet overleefd.

We kunnen het niet vaak genoeg schrijven, koop nooit een raskat of hond bij iemand zonder te controleren waar de dieren vandaan komen. We geven graag tips om dit soort fokkers en handelaren te weren.

Wellicht ook interessant:

Wat vond jij van dit nieuws?

Bedankt voor je feedback !

Bedankt voor je feedback !

Laat een reactie achter
Log in om een reactie te plaatsen