Aanbieding

een doos vastgebonden aan een boom
© Facebook - HOSTEL.BRZEG

Een kartonnen doos vastgebonden aan een boom omvat het slechtste van de mensheid

Door Kaami Kanje

Online sinds

Het pakket was moeilijk te zien omdat het half verborgen was tussen de struiken. Bij het openen kon de vrijwilliger een uitroep van verontwaardiging niet vermijden.

Een toevallige en verontwaardigende ontdekking

Het is erg moeilijk om bepaalde acties te rechtvaardigen, vooral omdat ze synoniem zijn met volledige onmenselijkheid.

Deze keer komt het nieuws uit Polen in de provincie Opole. In augustus 2019 ontdekte een medewerker van een opvangcentrum in de omgeving puur toevallig een kartonnen doos die aan een boom langs de weg hing. Het pakket was gedeeltelijk verborgen tussen wat struiken en het was eigenlijk erg moeilijk te zien, tenminste vanaf de weg.

Bij het losmaken van het touw en het openen van de doos, die eruitzag als een doos voor pesticiden, was hij sprakeloos: binnenin lagen vier pasgeboren kittens te slapen.

De vrijwilliger van het Przytul Psisko-opvangcentrum kon een uitroep van verontwaardiging niet onderdrukken bij het constateren van de omvang van de ontdekking en de wrede bedoelingen van degene die verantwoordelijk was voor zo'n verlating. De kittens waren slechts enkele dagen oud. Ze lagen tegen elkaar aan gekruld met duidelijke tekenen van onderkoeling.

Degene die dit deed, moet de kleintjes van hun moeder hebben gehaald, ze in de doos hebben gestopt en ze daar achtergelaten, opgesloten en verlaten, net zoals gebeurde met deze andere katten, in afwachting van een zekere dood.

Het opvangcentrum meldt de ontdekking met verontwaardiging

De vrijwilligers van het opvangcentrum deden melding van de zaak op sociale media, zonder hun verontwaardiging te kunnen verbergen voor zo'n daad, die bovendien met volledige opzet en listigheid was uitgevoerd. "Jij die deze kleintjes in een kartonnen doos achterliet, weet dat we ze alleen per toeval hebben gevonden! Nog een paar uur en ze zouden dood zijn geweest! Je hebt ze achtergelaten in een bocht, op een onzichtbare plek... zonder woorden!"

Ze hadden gelijk. De persoon die de kittens achterliet, was zo laf dat ze niet eens de moed had om ze bij het opvangcentrum af te leveren. Ze liet ze daar gewoon aan de kant van de weg liggen alsof het vuilnis was. Het lot wilde dat deze medewerker van het opvangcentrum besloot te stoppen en naar binnen te kijken. Het is vreselijk om te bedenken wat er zou zijn gebeurd als hij niet was gestopt!

Dankzij deze melding op sociale media werd er op dezelfde dag snel een vervangende moeder gevonden. Het is belangrijk te onthouden dat pasgeboren kittens zeer afhankelijk zijn en voortdurend moeten worden gevoed, gemasseerd en gewassen door hun moeder.

Deze katjes hebben gelukkig allemaal een huisje gevonden, maar er zijn vele katten en kitten die een huis zoeken
Wellicht ook interessant:

Wat vond jij van dit nieuws?

Bedankt voor je feedback !

Bedankt voor je feedback !

Laat een reactie achter
Log in om een reactie te plaatsen