Aanbieding

Pasgeboren kitten
© Facebook / Tiernothilfe Leipzig e.V.

Bijzondere kitten geboren: slecht nieuws van dierenasiel breekt ons hart!

Door Sander Nelisse Redacteur

Online sinds Bijgewerkt op

Al dagenlang maken honderden mensen, samen met Tiernothilfe Leipzig, zich zorgen om de kleine kitten Knöpchen - nu is er nieuws dat je hart doet breken!

Dramatisch gevecht van een pasgeboren kat

Hoeveel kan een pasgeboren kitten aan? Alles bij Tiernothilfe Leipzig draaide deze week om deze vraag. Daar vocht het kleine katertje Knöpfchen zich van de ene door de andere tegenslag heen. Uiteindelijk is alles hem te veel geworden en is Knöpfchen dood. 

Slechts drie benen en een navelbreuk

Het katertje lijdt al voor zijn geboorte aan zijn eerste handicap, hij heeft namelijk maar drie poten. Als dit het enige obstakel zou zijn, dan had hij had kunnen overkomen, maar helaas waren er meer obstakels op zijn weg. 

Na de geboorte volgde direct een schok, hij had namelijk een open navelbreuk. Knöpfchen is nog geen 24 uur oud en moet geopereerd worden. De verzorgers van de kat reageren helaas niet adequaat waardoor de kat de eerste 16 uur van zijn leven ernstig ondervoed wordt. 

Ontvang het laatste nieuws en tips van Wamiz!
Abonneer je op de nieuwsbrief

Op en neer

Echter, na de eerste nacht bij Tiernothilfe Leipzig lijkt het beter te gaan met de viervoeter. Er heeft zich een dun huidlaagje gevormd over de open navelbreuk van Knöpfchen, waardoor hij niet meer geopereerd hoeft te worden. De volgende tegenslag volgde pas gisteren. De kleine kater wilde niet meer drinken. 

's Avonds volgt dan het slechte nieuws. Knöpfchen kon zijn moeilijke start in het leven niet meer aan en met een gebroken hart nemen de medewerkers van Tiernothilfe Leipzig op Facebook afscheid van hem: 

"Wij wensen je een goede reis naar boven. Veel plezier daarboven en doe alle dieren de groeten daar 😥”
Meer nieuws over...

Wat vond jij van dit nieuws?

Bedankt voor je feedback !

Bedankt voor je feedback !

Laat een reactie achter
Log in om een reactie te plaatsen