Aanbieding

Nestje puppy's

Nestje puppy's

© @The Independent - Youtube

Teckel met een bijzonder wereldrecord: Zoveel pups zaten er nog nooit in een nest (video)

Door Sander Nelisse Redacteur

Online sinds

De schattige hond Winnie woont in Leicester, Engeland en is de trots van haar verzorger door een nieuw wereldrecord weg te zetten.

Rayma, de verzorger van Winnie, kan het nog steeds niet geloven. 

Een buitengewoon nest 

En dat is niet voor niets... In september heeft haar 3-jarige Teckel een nest van 11 puppy's gekregen!

Rayma denkt dat de Teckel zojuist een wereldrecord heeft gebroken. Normaal gesproken krijgen Teckels nesten van één tot zes puppy's

Nieuw teckel puppy record

Hiermee overtreft Winnie het record voor dit ras dat teef Cheesecake in september 2021 vestigde. Op dat moment was Cheesecake "slechts" bevallen van tien pups.

Er waren geen tekenen dat Winnie zwanger was van zoveel puppy's. De scans bij de dierenarts lieten maar zes puppy's zien.

Lees ook: Duitse Dog sluit vriendschap met bejaarde weduwe en ze worden beste vrienden (video)

Een voor een

Op 5 september, vijf dagen voor de uitgerekende datum, begint de geboorte. Rond 23.30 uur klinkt er een piepend geluid en Rayma weet: dit is de eerste pup. Vanaf dat moment staat de 23-jarige aan Winnie's zijde en rond 1:30 's nachts komt nummer twee. En dan worden er met tussenpozen van telkens twintig minuten nog eens vier puppy's geboren.

Klaar? Absoluut niet! Zeven minuten later volgt pup zeven - en na nog eens zeven minuten zien acht en negen het levenslicht. Na nog eens 40 minuten volgt nummer tien en lijkt alles voorbij.

Winnie's geheime actie

Rond 6:30 uur gaat verzorgster Rayma eindelijk naar bed om een paar uurtjes te slapen na alle opwinding. Als ze om 10:30 uur haar teckelteefje en de pasgeboren puppy's weer controleert, is ze stomverbaasd.

"Ik was compleet verrast. Ik telde de kleintjes steeds opnieuw. Ik had nooit gedacht dat ze nog een puppy zou werpen toen ik niet keek," legt Rayma uit, die dolblij is met haar Winnie: "Ze is zo'n geweldige moeder."

Een zeer zorgzame moederhond 

De moeder verlaat nooit haar puppy's. Als ze een andere hond de kamer binnen hoort komen, is Winnie zeer attent op haar puppy's. 

Op dit moment geniet ze volop van deze momenten van tederheid. Ze vindt niets leuker dan te kijken hoe haar hond voor haar kleintjes zorgt. 

Gefeliciteerd Winnie met dit prachtige nest! 

Wellicht ook interessant:

Wat vond jij van dit nieuws?

Bedankt voor je feedback !

Bedankt voor je feedback !

Laat een reactie achter
Log in om een reactie te plaatsen