Aanbieding

Pilo kat op taffel

Dit is Pilo de kat

© Kattenherplaatsing

Familie moet tegen eigen wil kat afstaan: de reden erachter is hartbrekend

Door Faïrouz Ben Salah Journalist

Online sinds

Al jaren zoekt Marieke van de Weijer van Kattenherplaatsing adoptiegezinnen voor katten. Altijd hoort ze persoonlijke verhalen. Het verhaal van Poes Pilo brak haar hart. "Een drama".

Poes Pilo woont al bijna haar hele leven bij dezelfde familie. En als het aan haar verzorgers lag, zou dat altijd zo blijven. Toch moet ze weg. De reden erachter breekt de harten van velen.

Lijdensweg 

De oorzaak van het onvermijdelijke afscheid is even pijnlijk en plotseling als vaak gehoord: 'allergie'.  Een van de kinderen, het meisje, bleek, vertelt Marieke, "plotseling allergisch voor katten, paarden, huismijt en noem maar op. Een allergie komt nooit alleen". Onverslaanbaar en liefdevol besloot de familie alles in het werk te stellen om poes Pilo thuis te kunnen houden. "Ze zijn echt gek op Pilo", weet de professionele kattenherplaatser. "En Pilo op hen. Even leek het goed te gaan, maar uiteindelijk kon het onmogelijk anders", nadat het kindje meerdere malen met spoed opgenomen moest in het ziekenhuis. Op haar website geeft Marieke een glimp van de lijdensweg die het gezin de afgelopen maanden heeft doorgemaakt. "Het kindje moet opgroeien in een gezin zonder dieren, tot heel groot verdriet van het hele gezin", schrijft Marieke over wat ze zag en hoorde. 

Zeer geliefde poes

Maar niet alleen een allergie, ook pech komt nooit alleen. Juist nu is het heel moeilijk om voor katten een nieuw gezin te vinden, merkt Marieke, die zich al meer dan twintig jaar professioneel bezighoudt met het herplaatsen van katten. "Door Covid. Tijdens de pandemie hebben veel gezinnen een huisdier geadopteerd. Op dit moment zien we veel meer aanbod van adoptiekatten dan vraag. Ook asiels zitten overvol". Zo kan het dat Marieke al weken naar een nieuw gezin voor deze mooie en zeer geliefde poes Pilo zoekt. Onvoorstelbaar, zeker als je op je in laat werken hoe het wachten moeten zijn voor haar verzorgers die weten dat het afscheid van hun allessie als een zwaard van Damocles boven hun hoofd hangt. 

Ontvang het laatste nieuws en tips van Wamiz!
Abonneer je op de nieuwsbrief

Iedere kat heeft recht op een huis

Maar vraag en aanbod is niet het enige dat Pilo moeilijk plaatsbaar maakt, ervoer Marieke. "Ze heeft echt een eigen persoonlijkheidje. Lief en makkelijk, maar ook zelfstandig en een beetje eigenzinnig".  Oftewel: Pilo is geen schootkat. Ze doet haar eigen ding. "Veel mensen willen toch liever een meer aanhankelijke kat om veel mee te knuffelen", weet Marieke. "Ergens een beetje apart. Want voor mensen die werken zijn persoonlijkheidjes als Pilo ideaal. "Pilo houdt óók van knuffelen, maar is gewoon wat op zichzelf. Rustig. Af en toe maakt ze graag even een ommetje".  Die behoefte aan frisse lucht speelt overigens zeker ook mee, vult Marieke aan. Helaas is het niet overal buiten veilig voor katten. "Binnenkatten vinden sneller een plekje. En Pilo is niet dol op heel kleine kinderen", Al met al is Pilo misschien niet voor iedereen de perfecte match, maar wie haar kent kan al gauw niet meer zonder haar. "Haar huidige verzorgers zijn echt heel erg aan haar gehecht en hebben alles voor haar gedaan", 

We hopen dat Pilo snel een gouden mandje kan vinden, wellicht ben jij na het lezen van dit artikel geinteresseerd? Via onderstaande link kun je Pilo en vele andere katten vinden die een nieuw huis zoeken! Iedere kat verdient een fijn huis!

Meer nieuws over...

Wat vond jij van dit nieuws?

Bedankt voor je feedback !

Bedankt voor je feedback !

Laat een reactie achter
Log in om een reactie te plaatsen