Aanbieding

röntgenfoto van maag kat

Dit ziet er niet goed uit

© I Love Veterinary Medicine - Facebook

Maag van de kat is ongelooflijk hard: als de dierenarts de röntgenfoto ziet grijpt hij direct de telefoon

Door Sander Nelisse Redacteur

Online sinds

Deze arme kat heeft onlangs een van zijn negen levens verloren, nadat de röntgenfoto een schokkend gezonheidsprobleem aan het licht bracht. 

De kat werd voor controle naar de dierenarts gebracht door de verzorger, die zich zorgen maakte over de toestand van zijn katachtige vriend.

Een maagprobleem

De dierenarts begon met het onderzoeken van de kat en alles leek in orde totdat hij de buik van de kat aanraakte. Terwijl hij de buik van de kat betastte, voelde hij een grote, stevige massa aan de linkerkant, die de dierenarts niet kon identificeren.

De dierenarts besloot een röntgenfoto van de buik van de kat te maken om te zien of ze konden achterhalen wat er aan de hand was en wat die grote harde knobbel was.

Bij het onderzoeken van de röntgenfoto van de maag van de kat konden dierenartsen hun ogen niet geloven en belden ze onmiddellijk de verzorger van de kat.

Moeilijk te behappen

De röntgenfoto onthulde dat de kat 12 haarelastiekjes en een haarband had ingeslikt - geen wonder dat zijn toestand was verslechterd.

Toen de dierenarts de verzorger belde om de bevindingen te delen, onthulde deze dat de kat de neiging had gehad om tapijt te eten. De kat had de laatste weken zijn eetlust verloren, en veel ontlasting was er ook niet. Het is niet helemaal duidelijk hoe het verhaal uiteindelijk is afgelopen, maar aangenomen wordt dat de pinda's en het stiekje operatief verwijderd zijn.

Wanneer een kat iets eet dat geen voedsel is, is dat niet omdat de kat honger heeft of het voor voedsel heeft aangezien. Dit dwangmatige gedrag, pica genaamd, is vaak gerelateerd aan stress en angst of kan in sommige gevallen het gevolg zijn van medische aandoeningen of voedingstekorten. Als je merkt dat jouw kat dit probleem heeft, is het belangrijk om jouw dierenarts te raadplegen.

Lees ook: 

Wellicht ook interessant:

Wat vond jij van dit nieuws?

Bedankt voor je feedback !

Bedankt voor je feedback !

Laat een reactie achter
Log in om een reactie te plaatsen

reactie

  • Ik weet niet wat jullie hier zien. Maar ik dacht toch echt een baby hoofd te zien. In de midden van de foto meteen onder de ruggenwervel.
Verwijderen bevestigd

Weet je zeker dat je deze reactie wilt verwijderen?

1 reactie op 1