Aanbieding

Welke Franse kattennamen zijn er?

Wat dacht je van een Franse kattennaam?

© shocky / Shutterstock

De mooiste Franse kattennamen

Door Lianne van Loon

Online sinds

Franse kattennamen klinken charismatisch en weerspiegelen de elegantie van de fluwelen poot. In de volgende lijst van A tot Z presenteren we prachtige namen en gaan we in op hun betekenis.

Ben je op zoek naar een mooie kattennaam? Of het nu voor de Chartreux is, de Franse nationale kat, of voor een doodnormale kat: Franse kattennamen stralen adel uit en klinken tegelijkertijd zachtaardig. Het is de moeite waard om de namen uit ons buurland te bekijken voor iedereen die erover denkt om een kat te adopteren of te kopen.

Franse kattennamen voor katers en poezen

Ontdek onze top 50 Franse kattennamen voor katers en poezen:

MannelijkVrouwelijk
AbbéAmélie
AchilleAurore
AdrienBleue
BallouBrie
BeauCéline
BretonCher
ClaudeCiel
DumasDesirée
EmileDior
GaetanDoré
GéraldFifi
HervéGaby
JacquesHélène
JulesIsabelle
LaurentJoie
LucKiki
MaximeLilas
NoelLucie
NoéManon
PatriceOralie
RoyPaméla
TalonPerle
TravisReine
YvesVéra
VirgileZele

Franse kattennamen met betekenis

Alice

Alice in Wonderland: Dit is een Franse meisjesnaam, die ook perfect past bij poezen. De naam vertaalt als “van edele aard”. Alice heeft haar oorsprong in de Duitse naam Adelheid.

Bambou

Zoals je al kunt raden, betekent Bambou “bamboe” in het Nederlands. Het is een ongewone naam voor zowel katers als poezen, die associaties oproept met de grootste bamboe-eter, de panda.

Jolie

Heb je je kitten al bezocht en vind je haar gewoon prachtig? Dan is het Franse woord “Jolie” de perfecte keuze voor een naam! Vertaald betekent het woord “mooi” en “knap”.

Lionel

Geschikt voor een sterke kater: Lionel betekent “de leeuw” en is een geweldig idee voor een kattennaam. Lionel is vooral geschikt voor gespierde kattenrassen zoals de Maine Coon of de Noorse Boskat.

Le chat Noir
De zwarte kat© Shutterstock

Merlot

Katten en wijn? De combinatie ligt niet echt voor de hand. Toch is de Franse wijnsoort “Merlot” een charismatische naam voor een kat. Merlot komt van het Franse woord “merle”, wat vertaald merel betekent.

Minou

Minou betekent in het Frans “klein katje” of “poesje”. De naam is daarom perfect geschikt voor een tengere poes, zoals een Devon Rex of een Havana poes.

Pierre

Hier komt de Franse versie van de naam Peter. Deze prachtige naam is een geweldige keuze voor een kater. Overigens heeft de naam zijn oorsprong in het Oudgrieks. Pierre wordt vertaald als “de steen”.

Soleil

“De zon”: Soleil is de beste keuze voor alle zonaanbidders. In Frankrijk is Soleil een meisjesnaam. Omdat de naam kort is, kan hij ook gekozen worden voor een poes.

Toulouse

Uit de populaire animatiefilm “Aristocats”: Naast Marie en Berlioz is er een kind van de kat Duchesse die de naam Toulouse draagt. Het is een kleine kater met een roodbruine vacht. De naam gaat terug naar de Zuid-Franse stad.

We hopen dat je een meuk naam hebt kunnen vinden! Of wellicht zat er niets tussen en vind je een Franse naam voor je kat te zoetsappig! Wellicht vind je een Engelse naam voor je kat een beter idee?

Wellicht ook interessant:

Wat vond je van dit advies artikel?

Bedankt voor je feedback !

Bedankt voor je feedback !

1 mensen vonden dit artikel nuttig.

Laat een reactie achter
Log in om een reactie te plaatsen