Aanbieding

een kitten die paté eet

een kitten eet paté

© Ermolaev Alexander / Shutterstock

Wat is het beste natvoer voor kittens in 2024?

Door Sander Nelisse Redacteur

Online sinds

Het is essentieel om jouw kitten natvoer te geven zodra ze geen melk meer van hun moeder krijgen. Laten we enkele tips doornemen over het kopen van nat kattenvoer van hoge kwaliteit voor de kleine viervoeters.

Natvoer is een goede bron van water voor jouw kitten. Het is ook zeer smakelijk, licht verteerbaar en rijk aan eiwitten. Kittens houden van de zachte textuur en intense smaken van natvoer. Bovendien wordt natvoer over het algemeen in afzonderlijke porties geleverd, waardoor het erg handig is om te serveren.

Er is een breed scala aan natvoerproducten, waaronder soorten voor kittens die bijvoorbeeld gecastreerd of allergisch zijn voor gluten. Deze verse maaltijden voorzien jouw huisdier van alle vitamines en vetten die het nodig heeft om groot en sterk te worden zonder ook maar iets tekort te komen.

Krijg jij binnenkort je eerste kitten? Lees meer over het beste natvoer voor kittens in ons vergelijkingsoverzicht. Als je kleine vriend bij aankomst geniet van een heerlijk feestmaal, zal de viervoeter zich snel thuis voelen in zijn nieuwe omgeving!

Welke soorten natvoer voor kittens zijn er?

Om ervoor te zorgen dat jouw huisdier geen groeiachterstand heeft, is het belangrijk om onderscheid te maken tussen aanvullende voeding en volledige voeding. Aanvullende voeding kan als traktatie of als voedingssupplement worden gebruikt, maar mag de maaltijd niet vervangen. Dit soort voer is voornamelijk voor het plezier van de kat en voorziet niet in hun energiebehoefte. De volledige voeding is daarentegen perfect uitgebalanceerd en bevat alle noodzakelijke vitamines, aminozuren en mineralen. Voordat je voer voor jouw huisdier koopt, moet je op de achterkant van de zak kijken wat voor voer het is. Je kunt graanvrij natvoer voor kittens vinden, wat ideaal is voor dieren met spijsverteringsproblemen, of natvoer voor gecastreerde kittens, dat minder vet en eiwit bevat.

Hoe kies ik natvoer voor kittens?

Om het beste natvoer voor kittens te kiezen, zijn er verschillende belangrijke zaken waarmee je rekening moet houden. Zoals we al zeiden, moet je kiezen voor volledige voeding, die alle voedingsstoffen bevat die je dier nodig heeft. Kittenvoer moet minimaal 22% eiwit en 8% vet bevatten, wat meer is dan voer voor volwassen katten. Dat komt omdat babykatten een hogere energiebehoefte hebben, omdat ze nog in de groei zijn. Ze hebben ook een grote hoeveelheid vitamines en mineralen nodig om hun botten te helpen groeien en verkalken. U kunt het voer van uw kitten kiezen op basis van hun smaakvoorkeuren - of ze nu van vlees, tonijn of vis houden, er is zeker een geschikte optie!

Wat zijn de verschillen tussen natvoer en brokjes voor kittens?

Natvoer voor katten bevat een hoog percentage water (ongeveer 80%), terwijl brokjes droogvoer zijn. Ze zijn volledig uitgedroogd, worden geleverd in sachets en kunnen lang worden bewaard. Natvoer wordt verpakt in blikken of volledig afgesloten zakken. Eenmaal geopend, moeten deze individuele doses snel worden geconsumeerd om bederving te voorkomen. Natvoer is over het algemeen beter verteerbaar en heeft een aangename aroma, terwijl brokjes de vorming van tandsteen op kleine tandjes voorkomen. Beide soorten voeding, indien geselecteerd in premium kwaliteit, voorzien kittens van alle voedingsstoffen die ze nodig hebben om te groeien.

Hoeveel natvoer moet ik mijn kitten voeren?

De hoeveelheid natvoer die je moet geven, is afhankelijk van het ras en het gewicht van jouw huisdier. Als vuistregel wordt aanbevolen dat een kitten van twee maanden oud 100 g natvoer per dag krijgt, plus een portie brokjes van 25 g. Je kunt de brokjes gewoon laten staan, want katten eten de hele dag door kleine hoeveelheden. Wat natvoer betreft, is het het beste om 's ochtends 50 g te serveren en 's avonds 50 g. Wanneer jouw kitten vier maanden oud wordt, kun je de hoeveelheden iets verhogen tot 200 g natvoer en 30 g brokjes per dag.

Wanneer moet ik nat kattenvoer kopen?

Je begint met het kopen van natvoer zodra je een kitten adopteert. Kittens zijn vanaf de leeftijd van een maand gewend om natvoer met hun moeder te eten. Dan begint de speenperiode, die dan vier weken duurt. Wanneer kittens een maand worden, is hun moeder niet meer zo beschikbaar en kan ze ze wegduwen als ze borstvoeding willen geven. Ze beginnen daarom hetzelfde voedsel te eten als hun moeder en imiteren haar om hun maaltijden compleet te maken. Het wordt aanbevolen om zogende katten kittenvoer te geven om hun kracht en energie te vergroten. Dus als je je kitten adopteert, blijf hem dan hetzelfde natvoer geven om het spijsverteringsstelsel niet te verstoren.

Waar koop je natvoer voor kittens?

Je kunt het beste naar een speciaalzaak gaan om de beste kwaliteit nat kattenvoer voor kittens te vinden. Je kunt er ook voor kiezen om het van jouw dierenarts te kopen, waarbij je direct goed advies kunt krijgen over het type voer. Koop liever geen kittenvoer in supermarkten waar je alleen regulier voer vindt, dat niet alle noodzakelijke voedingsstoffen bevat. Je kunt ook overwegen online te kopen via Bol.com, Amazon of gespecialiseerde dierenwinkels, waar je het grootste assortiment kittenvoer vindt. Overweeg om gespecialiseerde forums en online vergelijkingssites te bezoeken om het beste natvoer voor jouw kitten te kiezen.

Dit artikel is een selectie die onafhankelijk door het Wamiz team is gemaakt. Als je op een link met de naam "affiliate link" klikt, betaalt de verkoper ons een commissie. Maar dat verandert niets voor jou en je huisdier! Affiliate links worden als zodanig aangeduid, omwille van de transparantie.