Griffon Nivernais

Griffon Nivernais
Volwassen Griffon Nivernais © Shutterstock

De Griffon Nivernais is een uiterst moedige hond met een zeer scherp reukvermogen. Hij is een gepassioneerd jager, wat hem tot een uitstekende jachtassistent voor zijn verzorgers maakt. Deze onafhankelijke, sportieve en robuuste hond is tevens een goede gezelschapshond, zolang aan zijn behoefte aan beweging wordt voldaan.

Algemene informatie Griffon Nivernais

Hoe oud wordt een Griffon Nivernais? :

6

18

11

13

Karakter :

Jager

Grootte Griffon Nivernais :

Lees verder na de advertentie

Advertentie laden ...

Herkomst en geschiedenis

Hij stamt af van de Chien gris de Saint-Louis. Dit ras is nu uitgestorven. Het was een Frans hondenras dat bestond tot de regering van Lodewijk XI. was zeer wijdverspreid en behoorde tot de koninklijke roedels. Toen besloot Francis I het ras te vervangen door een andere. Vanaf de 20e eeuw werd het ras dat we vandaag kennen gefokt door de Griffon Vendéen te kruisen met de Foxhound en de Otterhound. De FCI erkende het ras officieel in 1959.

FCI groep

FCI groep

Groep 6 - Lopende honden en zweethonden

Rubriek

Uiterlijke kenmerken Griffon Nivernais

Grootte Griffon Nivernais

Teef : 53 tot 60 cm

Reu : 55 tot 62 cm

Gewicht Griffon Nivernais

Teef : 23 tot 27 kg

Reu : 23 tot 27 kg

Vachtkleur Griffon Nivernais

Vachttype

Oogkleur Griffon Nivernais

Bruin

Uiterlijke kenmerken Griffon Nivernais

De Griffon Nivernais ziet er slordig uit en heeft droge, gespierde poten. Het ras heeft een lichte, zeer droge kop die groot en enigszins langwerpig is. De uitstraling is levendig en indringend. De oren zijn flexibel, ter hoogte van de bovenkant van de ogen, tamelijk behaard, middelbreed en middellang, licht naar buiten gedraaid. De staart is goed aangezet, wordt sabelvormig gedragen en is niet te lang. Het is dunner in het midden en kan aan de punt naar zijn rug buigen.

Goed om te weten

Karakter

66%

Aanhankelijk

Hoewel deze hond zeer zelfstandig en behoorlijk eigenwijs is, is hij toch een zeer goede gezinshond die prettig in de omgang is en past bij veel verschillende profielen en levensstijlen.

66%

Speels

Als hij betekenis ziet in de speelsessie, doet deze werkhond graag mee. Je moet echter voorkomen dat je urenlang met een bal of een stok naar hem gooit, omdat dit het achtervolgings- en (al sterke) jachtinstinct van deze hond alleen maar versterkt.

66%

Rustig

Deze Franse hond heeft een redelijk evenwichtig, ontspannen karakter. Maar als hij een taak moet voltooien, is hij zeer volhardend, veerkrachtig en vastberaden.

66%

Intelligent

Het is een gepassioneerde werkhond die een zeer goede jachtgenoot kan zijn omdat hij ook zelfstandig beslissingen kan nemen (wat hij soms te veel doet...).

100%

Jager

Hij is een zeer goede, vastberaden, pittige en levendige hond. Deze uitstekende jachtgenoot is bijzonder geschikt voor de jacht in moerassige gebieden. Hij is een werkhond, meer geschikt voor taken waarvoor uithoudingsvermogen vereist is dan voor taken waarvoor snelheid vereist is.

33%

Angstig/ wantrouwend tegenover vreemden

Deze hond is noch verlegen, noch angstig, noch agressief tegenover mensen. Hij is uiterst evenwichtig en is voor bijna niets bang.

100%

Onafhankelijk

Hij is een geboren jachthond die uit passie voor zijn werk zelfs zijn baasjes kan vergeten en zich vervolgens zeer zelfstandig gedraagt.

Gedrag Griffon Nivernais

33%

Kan goed alleen zijn

Zoals bij veel speurhonden, en vooral bij honden die gewend zijn om in een groep te leven, zijn eenzaamheid en isolatie voor hem erg moeilijk. Deze hond heeft gezelschap nodig om zich volledig te kunnen ontwikkelen.

66%

Makkelijk op te voeden / gehoorzaam

Hem opvoeden is niet moeilijk, zolang je maar vroeg begint en aan zijn behoeften wordt voldaan. Een nauwe relatie tussen de hond en zijn verzorgers is essentieel om goede resultaten te behalen en de koppigheid en onafhankelijke geest van deze jachthond te bestrijden. Tegelijkertijd moet je er natuurlijk voor zorgen dat je zijn instincten onder controle krijgt, dat hij het terugroepen leert, enz.

100%

Blaft graag

Hij blaft veel, maar nooit ongecontroleerd en nooit zonder reden.

100%

Neiging om weg te lopen

Zijn reukvermogen is erg goed, waardoor hij gemakkelijk een spoor kan volgen en kan vergeten hoe ver hij van zijn baasjes verwijderd is.

66%

Neiging om dingen kapot te maken

Omdat hij niet goed met eenzaamheid omgaat, kan de Griffon Nivernais voorwerpen vernietigen terwijl zijn verzorgers niet thuis zijn.

66%

Eetlust

Lekkernijen kunnen een grote hulp zijn bij het trainen van deze soms eigenwijze hond.

33%

Geschikt als waakhond

Dit is uitsluitend een jachthond. Hij is zo vriendelijk tegenover mensen dat hij zelfs niet achterdochtig is tegenover vreemden.

100%

Geschikt als eerste hond

Deze hond kan zich aanpassen aan veel verschillende personen. Dit geldt zelfs voor onervaren hondenbezitters, zolang aan zijn behoeften wordt voldaan.

Lees verder na de advertentie

Advertentie laden ...

Helaas...
Er is momenteel geen adoptieaankondiging voor Griffon Nivernais ...

Dieren ter adoptie

Is het ras Griffon Nivernais geschikt voor jou?

Doe de test

Levensstijl

33%

Kan de Griffon Nivernais in een appartement leven?

Omdat hij van nature gewend is aan het leven in een roedel en gemaakt is om zijn baasjes te vergezellen op jacht, is deze hond absoluut niet geschikt voor het leven in een stadsappartement. Hij heeft ruimte en dagelijks vermaak nodig om zich volledig te kunnen ontwikkelen.

100%

Behoefte aan beweging/ sportief

Het is een werkhond die absoluut elke dag fysieke, mentale en reukoefeningen nodig heeft om een ​​bevredigend leven te leiden. Een rustig leven past helemaal niet bij hem. Hij moet dagelijks gestimuleerd worden om zijn fysieke en psychologische evenwicht te behouden.

66%

Kan goed mee op reis/ gemakkelijk te vervoeren

Dankzij zijn middelgrote formaat kan hij zijn verzorgers vergezellen op reis. Dit vereist echter een zekere mate van organisatie, vroege socialisatie en educatie. Ze moeten hem onder meer ook voorbereiden op reizen met het openbaar vervoer.

Gezelschap

100%

Kan een Griffon Nivernais samen met katten?

Ondanks dat zijn jachtinstinct zeer sterk is, kan deze Griffon zonder problemen samenleven met andere huisdieren. Dit geldt vooral als hij met hen is opgegroeid.

100%

Kan een Griffon Nivernais samen met honden?

Deze hond is gewend om in een roedel te leven. Ontmoetingen met zijn soortgenoten zijn daarom meestal respectvol, omdat de Griffon Nivernais-puppy al heel vroeg de gedragsregels van honden eigen maakt, die van groot belang zijn voor een gezond samenleven.

66%

Is de Griffon Nivernais een kindvriendelijke hond?

Hij kan prima in een gezin met kinderen leven, maar een heel goede speelkameraad zal hij nooit worden, omdat deze hond in de eerste plaats een zelfstandige werkhond is.

66%

Is een Griffon Nivernais geschikt voor ouderen?

Het is een extreem actieve hond die zich aan veel verschillende levensstijlen kan aanpassen. Hij kan ook bij oudere mensen wonen, maar er moet goed op worden gelet dat aan zijn behoefte aan lichaamsbeweging elke dag wordt voldaan.

%}

Wat kost een Griffon Nivernais?

De prijs van een Griffon Nivernais varieert afhankelijk van de herkomst, leeftijd en geslacht. Omdat het ras in Nederland zeer zeldzaam is, is er geen betrouwbare informatie beschikbaar over de aankoopprijs van een Griffon Nivernais-puppy. 

Het gemiddelde budget dat nodig is voor de fysieke behoeften van een hond van dit formaat ligt rond de € 40,- per maand.

Verzorging

De vacht vereist geen speciale verzorging. Een regelmatige borstelbeurt volstaat om de vacht mooi en schoon te houden.

Haaruitval

Gemiddeld.

Voeding Griffon Nivernais

Deze werkhond heeft één maaltijd per dag nodig, afhankelijk van zijn leeftijd en vooral zijn fysieke activiteit. Hij moet vasten voor een jachttocht, daarom wordt aanbevolen om hem 's avonds zijn voeding te geven.

Gezondheid Griffon Nivernais

Hoe oud wordt een Griffon Nivernais?

12 jaar.

Sterk/ bestendig

Deze werkhond is extreem veerkrachtig en heeft zelden gezondheidsproblemen.

Kan goed tegen warmte

Hij kan last hebben van hitte, daarom is het niet aan te raden hem tijdens warme periodes te laten werken.

Kan goed tegen kou

Deze Griffon is robuust en veerkrachtig. Koud en nat deert hem niet.

Neiging om snel aan te komen

Deze actieve hond heeft geen last van overgewicht.

Veelvoorkomende ziektes

Laat een reactie achter over dit ras
Log in om een reactie te plaatsen