Bedlington Terrier

Andere namen: Rothbury Terrier, Linty-haired Terrier, Rothbury's Lamb

Bedlington Terrier
Bedlington Terrier

De Bedlington Terrier is een loyaal en vriendelijk ras. Het kan echter voorkomen dat ze probleemgedrag vertonen bij interactie met andere huisdieren - ook honden, en met kinderen. Socialisatie is daarom essentieel als je een Bedlington Terrier adopteert. Waardevolle training en regelmatige (vriendelijke) herinneringen aan wie de broek aan heeft, zullen voorkomen dat de Bedlington de leiding neemt.

Algemene informatie Bedlington Terrier

Hoe oud wordt een Bedlington Terrier? :

7

19

12

14

Karakter :

Rustig Jager

Grootte Bedlington Terrier :

Lees verder na de advertentie

Advertentie laden ...

Herkomst en geschiedenis

De Bedlington Terrier werd oorspronkelijk gefokt op het platteland rondom het kleine Noord-Engelse stadje Bedlington. Daar namen ze in eerste instantie de rol aan van rattenvanger, racer, jager en showhond. Tegenwoordig worden ze vaker gehouden als gezelschapshond, maar het jachtinstinct en de veerkracht zijn ze nog niet verloren. 

FCI groep

FCI groep

Groep 3 - Terriërs

Rubriek

Uiterlijke kenmerken Bedlington Terrier

 • Bedlington Terrier
  Bedlington Terrier
 • Bedlington Terrier
  Bedlington Terrier
 • Bedlington Terrier
  Bedlington Terrier
 • Bedlington Terrier
  Bedlington Terrier
 • Bedlington Terrier
  Bedlington Terrier

  Grootte Bedlington Terrier

  Teef : 34 tot 44 cm

  Reu : 35 tot 45 cm

  Gewicht Bedlington Terrier

  Teef : 8 tot 10 kg

  Reu : 8 tot 10 kg

  Vachtkleur Bedlington Terrier

  Vachttype

  Oogkleur Bedlington Terrier

  Bruin

  Uiterlijke kenmerken Bedlington Terrier

  De Bedlington Terrier heeft een schaapachtig uiterlijk, voornamelijk vanwege hun wollige vacht. De ogen zijn klein en verzonken in een smalle en ronde schedel. Bovenop de kop van de Bedlington wordt het haar langer, zijdeachtig en pluizig. De snuit van de hond is lang en slank en hun tanden zijn schaarachtig. De oren hangen plat tegen de wangen van de hond.

  Goed om te weten

  Schreeuwen tegen honden kan je beter niet doen, en vooral niet tegen een terriër! Als je tegen een hond als de Bedlington schreeuwt en dit harder doet dan nodig is, is de kans groot dat de hond de bal terug kaatst. 

  Karakter

  • 66%

   Aanhankelijk

   De Bedlington is een loyale en aanhankelijke hond, een echte mensenvriend die graag in het middelpunt van de aandacht staat. 

  • 66%

   Speels

   Als speelse hond, houdt de Bedlington van interactie met het gezin. Ze zijn minder comfortabel met andere honden en vertonen vaak een uitgesproken jaloezie. Zelfverzekerd en brutaal, vinden ze het heerlijk om op te scheppen tegenover hun sociale groep.

  • 100%

   Rustig

   Hoewel ze rustiger en zachtaardiger zijn dan de meeste terriërs, zit er nog steeds veel vasthoudendheid in de Bedlington. Ze schrikken en niet van terug om met andere honden te vechten als zij denken dat het nodig is - wat lastig kan zijn bij een gevecht met een veel grotere hond.

  • 66%

   Intelligent

   De Bedlington kan in hoge mate worden getraind, maar dit moet met gevoel en afwisseling gebeuren. Bedlingtons hebben de neiging zich snel te vervelen en proberen het tempo van de training te beheersen. Wees consistent en zelfverzekerd met een Bedlington en wees duidelijk met je beloningen. Eenmaal getraind, is de Bedlington redelijk gehoorzaam.

  • 100%

   Jager

   In hun DNA zit nog een sterk instinct om op ongedierte te jagen. Een Bedlington kan met alle plezier de hele dag op zoek zijn naar kleine prooien als ze daartoe de gelegenheid krijgen.

  • 100%

   Angstig/ wantrouwend tegenover vreemden

   Bedlingtons staan erom bekend dat ze jaloers kunnen worden, vooral als ze andere honden tegenkomen. Houd er echter rekening mee dat hun jaloezie kan overlopen in hun relatie met mensen. De reactie van de hond op vreemden varieert van gereserveerd tot overdreven nieuwsgierig.

  • 66%

   Onafhankelijk

   De Bedlington, een door en door onafhankelijke hond, werd gefokt om op zichzelf te werken en te jagen. Hierdoor is het een betrouwbare hond, maar hebben ze de neiging om hun eigen ding te doen als er geen aandacht aan ze wordt besteed. De Bedlington zal proberen te domineren waar het kan.

   Gedrag Bedlington Terrier

   • 66%

    Kan goed alleen zijn

    Een Bedlington goed alleen gelaten worden, maar tot op zekere hoogte. Zoals iedere hond, kunnen ze niet voor langere tijd alleen worden gelaten. Als dit te lang duurt, kan de Bedlington destructief gedrag vertonen. Terriers zijn over het algemeen uitstekende gravers en kauwers, dus zeg maar gedag tegen je meubels en tapijt als je Bedlington ontevreden is. 

   • 33%

    Makkelijk op te voeden / gehoorzaam

    Een Bedlington hoort niet graag dat ze iets moeten doen, dus de training moet krachtig maar niet overdreven hard zijn. Wees zelfverzekerd en consistent bij het trainen van je hond en houd de lessen gevarieerd. De intelligentie van een Bedlington kan best een uitdaging zijn voor de verzorger. 

   • 33%

    Blaft graag

    De Bedlington is een hond die geniet van het geluid van zijn eigen stem. Zijn diepe, jachthondachtige blaf wordt vergeleken met het geluid van een machinegeweer.

   • 66%

    Neiging om weg te lopen

    Bedlingtons zijn koppig en doen dingen het lieft op hun manier. Het kan soms gevaarlijk zijn om dit ras zonder lijn uit te laten, omdat zelfs de best getrainde Bedlingtons hun focus kunnen verliezen. Daarbovenop zijn ze best snel! Dus de kans is klein dat je ze vangt in een rechte sprint. 

   • 100%

    Neiging om dingen kapot te maken

    Als ze langere tijd binnenhuis alleen gelaten worden, zullen ze laten weten dat ze het er niet mee eens zijn door je meubels, deuren, vensterbanken en tapijt te slopen. Terriers zijn kauwers en zullen niet ophouden totdat tot jij iets doet om de situatie te veranderen. 

   • 66%

    Eetlust

    Bedlingtons variëren van hond tot hond in hun eetgewoonten. Sommigen zijn best kieskeurig - en daarmee bedoelen we niet dat ze iets niet lusten, maar dat ze gemakkelijk ziek worden van onbekend voedsel of voedsel dat bijna de houdbaarheidsdatum bereikt. Anderen zijn echter in staat om door te eten tot ze obesitas hebben. 

   • 100%

    Geschikt als waakhond

    Blaffen is de grootste hobby van de Bedlington, tot het punt dat het problemen kan veroorzaken. Hun geblaf is wel een geweldig waarschuwingssysteem! Is er iemand dichtbij je huis - of hij nu een vreemde is of niet - de Bedlington brengt je ervan op de hoogte. 

   • 33%

    Geschikt als eerste hond

    Dit is geen makkelijk ras, en daarom af te raden als je nog geen ervaring hebt met (het opvoeden van) honden. Kinderen moeten oud genoeg zijn om te begrijpen wanneer ze moeten stoppen met luidruchtig spelen met een Bedlington; de hond is niet heel tolerant ten opzichte van veel lawaai en plotselinge bewegingen. Verder dan dat is het een vriendelijke en loyale metgezel!

    Lees verder na de advertentie

    Advertentie laden ...

    Is het ras Bedlington Terrier geschikt voor jou?

    Doe de test

    Levensstijl

    • 66%

     Kan de Bedlington Terrier in een appartement leven?

     Dit ras in niet geschikt voor het appartmenten-leven. Ze hebben toegang nodig tot een ruime en omheinde tuin waar ze lekker op onderzoek uit kunnen en hun energie kwijt kunnen. Achter klein ongedierte jagen doen ze dan met alle plezier. 

    • 66%

     Behoefte aan beweging/ sportief

     Idealiter loop je dagelijks driekwartier met een Bedlington, het liefst een stevige wandeling ook! Omdat het zo'n energieke hond is, kan het geen kwaad om als verzorger te investeren is een goed paar wandel- of sportschoenen. 

    • 66%

     Kan goed mee op reis/ gemakkelijk te vervoeren

     Eenmaal goed getraind, is een Bedlington meestal gehoorzaam. Ze houden van nieuwe omgevingen en nieuwe ervaringen. In feite is dit geen hond die graag lang op één plek zal blijven.

     Gezelschap

     • 33%

      Kan een Bedlington Terrier samen met katten?

      Met een hoge prooidrift, loyaliteit en dominantie is het niet aan te raden om nieuwe dieren te adopteren. Als ze samen zijn opgegroeid, is de kans groter dat een Bedlington een kat accepteerd.

     • 33%

      Kan een Bedlington Terrier samen met honden?

      Bedlingtons vereisen een goede hoeveelheid socialisatie naarmate ze ouder worden, maar zelfs dan zullen ze op hun hoede zijn voor andere honden. Als ze een hond tegenkomen die ze niet kennen, hebben ze de neiging hen uit te dagen voor een duel. Als de andere hond even groot is als de Bedlington, is de kans groot dat zijn of haar tegenstander wint.

     • 33%

      Is de Bedlington Terrier een kindvriendelijke hond?

      Als gevoelig ras zal de Bedlington er een hekel aan hebben om ruw mee gespeeld te worden. Plagen vinden ze al helemaal niks. Hun pittige terriër-erfgoed komt vaak naar voren wanneer jonge kinderen de grenzen van de hond nog niet zo goed begrijpen. Zolang de Belington weet wat het spel inhoudt, kunnen ze wel heel leuk met kinderen spelen. 

     • 66%

      Is een Bedlington Terrier geschikt voor ouderen?

      Omdat ze veel beweging, interactie, socialisatie en verzorging nodig hebben, is de Bedlington niet de perfecte hondkeuze voor oudere mensen.

      %}

      Wat kost een Bedlington Terrier?

      De prijs voor een Bedlington Terrier is afhankelijk van hun geslacht, leeftijd en afkomst. Als deze hond is geregistreerd bij de Kennel Club, zal de prijs ongeveer € 650 bedragen.

      Het gemiddelde maandbudget om voor een Bedlington Terrier te zorgen, varieert tussen € 100 en € 140.

      Verzorging

      Bedlingtons moeten twee tot drie keer per week worden geborsteld en hebben ongeveer elke 2 maanden een behandeling nodig van een professionele hondentrimmer. Als de hond niet regelmatig wordt verzorgd, gaat de conditie van zijn of haar vacht snel achteruit.

      Haaruitval

      Ze verliezen weinig tot geen haar. 

      Voeding Bedlington Terrier

      Het is een actief ras en heeft daarom veel eiwitten en calorieën nodig van hondenvoer van hoge kwaliteit. Raadpleeg de voedingsrichtlijnen van de hondenvoerfabrikant bij het voeren van deze hond.

      Gezondheid Bedlington Terrier

      Hoe oud wordt een Bedlington Terrier?

      14 tot 16 jaar.

      Sterk/ bestendig

      De Bedlington Terrier is een sterke en veerkrachtige hond die al generaties lang met succes als stamboom wordt gefokt.

      Kan goed tegen warmte

      De Bedlington gaat niet goed om met hitte. Hun dikke wollige vacht zorgt ervoor dat deze hond bijzonder ongelukkig is tijdens de zomermaanden.

      Kan goed tegen kou

      De wollige vast van de Bedlington houdt hem/haar lekker warm als het koud is. Ook in de sneeuw. 

      Neiging om snel aan te komen

      Hier zit per hond een groot verschil in bij dit ras. Sommige Bedlingtons hebben een enorme eetlust en krijgen al snel obesitas. Andere Bedlingtons worden gemakkelijk ziek van onbekend voedsel of door te snel te eten. 

      Veelvoorkomende ziektes

      • Kopertoxicose
      • Distichiasis
      • Entropion
      • Imperforate Nasolacrimale Puncta
      Laat een reactie achter over dit ras
      Log in om een reactie te plaatsen