Engelse Foxhound

Engelse Foxhound
Volwassen Engelse Foxhound © Shutterstock

Vanaf het allereerste begin werd de Engelse Foxhound gebruikt als roedelhond voor de jacht op vossen. Deze jachtmethode is typisch Engels.

Algemene informatie Engelse Foxhound

Hoe oud wordt een Engelse Foxhound? :

5

17

10

12

Karakter :

Jager

Grootte Engelse Foxhound :

Lees verder na de advertentie

Advertentie laden ...

Herkomst en geschiedenis

De British Foxhound Association houdt sinds de 18e eeuw gegevens bij over de oorsprong van deze honden. Dit betekent dat iedere verzorger van een jachthond de stamboom van zijn hond nauwkeurig kan traceren. In Groot-Brittannië is de fokkerij in handen van de Masters of Foxhounds van de English Foxhound Association. Het Engelse hondenras werd in 1964 door de FCI erkend.

FCI groep

FCI groep

Groep 6 - Lopende honden en zweethonden

Rubriek

Uiterlijk van de Engelse Foxhound

Engelse Foxhound
Engelse Foxhound
Engelse Foxhound
Engelse Foxhound
Engelse Foxhound

Grootte Engelse Foxhound

Teef : 58 tot 64 cm

Reu : 58 tot 64 cm

Gewicht Engelse Foxhound

Teef : 25 tot 35 kg

Reu : 25 tot 35 kg

Vachtkleur Engelse Foxhound

Vachttype

Oogkleur Engelse Foxhound

Bruin

Uiterlijke kenmerken Engelse Foxhound

Deze krachtige en goed geproportioneerde hond heeft zeer onderscheidende contouren. Hij lijkt erg op de Amerikaanse Foxhound, maar heeft iets kortere en gespierdere poten . Het hoofd is goed geproportioneerd, met een platte, gemiddeld brede schedel en slechts een kleine neus. De ogen zijn middelgroot en hebben een levendige uitdrukking. De oren zijn hoog aangezet en vallen dicht tegen de wangen. De staart is vrij hoog aangezet en wordt hoog gedragen.

Goed om te weten

Karakter

66%

Aanhankelijk

Zijn karakter is vriendelijk en zachtaardig, maar hij is terughoudend in zijn uitingen van genegenheid.

66%

Speels

Leuke spelletjes waarmee hij tegelijkertijd iets leert, zijn een goede manier om deze soms eigenwijze hond de basis van het trainen bij te brengen.

66%

Rustig

Deze hond is moeilijk te vermoeien. Thuis weet hij echter zijn rustige kant te laten zien als hij overdag voldoende beweging heeft gehad.

66%

Intelligent

De Engelse Foxhound is erg slim en kan gemakkelijk de zwakke punten van zijn verzorger uitbuiten om hun bevelen te omzeilen.

100%

Jager

Het is een speurhond die altijd is gefokt en gebruikt voor de jacht op vossen. In Duitsland worden ze ook gebruikt voor de jacht op groot wild, zoals herten.

100%

Angstig/ wantrouwend tegenover vreemden

Hij gedraagt ​​zich vaak voorzichtig tegenover vreemden, maar nooit agressief.

66%

Onafhankelijk

Deze hond kan als gezelschapshond gehouden worden, maar is zeer zelfstandig en heeft veel beweging nodig.

Gedrag van de Engelse Foxhound

33%

Kan goed alleen zijn

Deze actieve werkhond verveelt zich snel en daarom is eenzaamheid uiterst moeilijk voor hem. Hij heeft daarom verzorgers nodig die veel tijd voor hem hebben.

33%

Makkelijk op te voeden / gehoorzaam

Net als zijn naaste verwant, de Amerikaanse Foxhound, behoort deze hond niet bepaald tot de meest gehoorzame. Hij heeft een sterk karakter en een mate van onafhankelijkheid, wat betekent dat hij niet bepaald een ster is als het op gehoorzaamheid aankomt.

100%

Blaft graag

Hij blaft veel en heel luid.

100%

Neiging om weg te lopen

Als zijn omgeving niet voldoende beveiligd is, ontsnapt deze hond heel gemakkelijk omdat zijn jachtinstinct extreem sterk is.

100%

Neiging om dingen kapot te maken

Omdat hij moeite heeft met eenzaamheid om te gaan en zich snel verveelt, kan het gemakkelijk gebeuren dat hij “domme dingen” doet om zijn verdriet te uiten en zijn overtollige energie kwijt te raken.

66%

Eetlust

Lekkernijen zijn altijd welkom om deze hond tot gehoorzaamheid te motiveren en hem aan te moedigen gewenst gedrag te herhalen.

100%

Geschikt als waakhond

Zijn natuurlijke wantrouwen tegenover vreemden en zijn neiging om zijn territorium te verdedigen, maken hem tot een goede waakhond. Hij gedraagt ​​zich echter nooit agressief.

33%

Geschikt als eerste hond

Voor een eerste adoptie van een hond is het beter om een ​​ras te kiezen dat zich gemakkelijker als gezelschapshond aan het dagelijks leven kan aanpassen. Het is belangrijk om te onthouden dat deze hond bijna uitsluitend voor werk is gefokt.

Lees verder na de advertentie

Advertentie laden ...

Helaas...
Er is momenteel geen adoptieaankondiging voor Engelse Foxhound ...

Dieren ter adoptie

Is het ras Engelse Foxhound geschikt voor jou?

Doe de test

Levensstijl

33%

Kan de Engelse Foxhound in een appartement leven?

Wonen in een appartement is niets voor de hond. Hij houdt er niet van om alleen te zijn, heeft elke dag veel ruimte en veel beweging nodig om zich volledig te kunnen ontwikkelen. Een leven op het platteland past veel beter bij hem, maar hij kan niet de hele dag in de tuin opgesloten blijven.

100%

Behoefte aan beweging/ sportief

Voor deze zeer snelle en volhardende hond is rennen een bijna essentiële noodzaak. Hij moet de kans krijgen om zijn volledige potentieel te benutten in een bijna dagelijkse bezigheid. Als hij niet wordt gebruikt voor de jacht (wat niet wordt aanbevolen), kunnen zijn verzorgers regelmatig met hem aan de soort aangepaste hondensport deelnemen (speuren, CaniCross, enz.).

66%

Kan goed mee op reis/ gemakkelijk te vervoeren

Natuurlijk maakt zijn formaat reizen er niet gemakkelijker op, maar deze hond vergezelt zijn baasjes beslist liever dan alleen te blijven.

Gezelschap

33%

Kan een Engelse Foxhound samen met katten?

Omdat een kat ongeveer even groot is als een vos (zijn favoriete prooi), kan het samenleven met deze hond erg gevaarlijk zijn voor een huiskat.

66%

Kan een Engelse Foxhound samen met honden?

Hij kan zonder grote problemen samenleven met andere honden. Hij leeft overigens ook graag in een roedel, maar daarvoor heeft hij al vanaf jonge leeftijd hoogwaardige socialisatie nodig.

100%

Is de Engelse Foxhound een kindvriendelijke hond?

De Engelse Foxhound is een zachtaardige en vriendelijke hond die goed samengaat met kinderen die weten hoe ze met een hond moeten omgaan en hem met rust moeten laten.

66%

Is een Engelse Foxhound geschikt voor ouderen?

Deze hond mag niet worden gedwongen tot een inactieve dagelijkse routine. Hij kan dus bij oudere mensen wonen, maar alleen als zij voldoende tijd en middelen hebben om voor hem te zorgen.

%}

Prijs van een Engelse Foxhound

De prijs van een Engelse Foxhound varieert afhankelijk van de afkomst, leeftijd en geslacht. Omdat ze in Nederland niet erg veel voorkomen, kunnen er geen betrouwbare uitspraken worden gedaan over de aankoopprijs van een Engelse Foxhound-puppy met stamboekinschrijving.

Het gemiddelde budget ligt rond de € 40/maand om aan de behoeften van een hond van dit formaat te voldoen.

Verzorging en houden van de Engelse Foxhound

De korte vacht van deze vrij natuurlijke hond vereist geen speciale verzorging. Regelmatig borstelen is voldoende om zijn vacht gezond te houden.

Haaruitval

Haarverlies is matig bij Engelse Foxhounds.

Voeding van de Engelse Foxhound

Het dagrantsoen van deze hond moet tijdens het jachtseizoen worden aangepast. Hij mag niet met een volle maag rennen, daarom moet je zijn maaltijden rond zijn werktijden plannen.

Hoogwaardig droogvoer aangepast aan zijn gewicht, grootte, leeftijd en niveau van dagelijkse beweging is zeer geschikt voor hem.

Gezondheid van de Engelse Foxhound

Hoe oud wordt een Engelse Foxhound?

11 jaar.

Sterk/ bestendig

Het is een bijzonder robuuste loophond die zelden ziek wordt en over het algemeen in goede gezondheid verkeert.

Kan goed tegen warmte

Het wordt afgeraden om deze hond tijdens hittegolven te zwaar te belasten.

Kan goed tegen kou

De vacht van deze Foxhound biedt hem een ​​zeer goede bescherming tegen slecht weer.

Neiging om snel aan te komen

Dankzij de grote energie van deze hond kan hij zijn ideale gewicht behouden.

Veelvoorkomende ziektes

De Engelse Foxhound is gevoelig voor oorinfecties.

Laat een reactie achter over dit ras
Log in om een reactie te plaatsen