Aanbieding

verdrietig kijkende hond

Al deze afwijzing begint zijn tol te eisen op de arme Juan.

© Protectora y Santuario Scooby - Facebook

Redders houden bijzonder pleidooi om hond te redden die door verblijf in asiel niet lang meer te leven heeft

Door Sander Nelisse Redacteur

Online sinds

Reddingswerkers hebben een wanhopige oproep gedaan om een oudere hond te helpen een nieuw thuis te vinden, zodat hij van zijn laatste jaren kan gaan genieten. 

Het leven is moeilijk als je een asielhond bent. Je brengt de dagen door in de hoop dat een van de bezoekers je uitkiest en meeneemt naar een nieuw thuis. Dat is het enige wat een hond wil. 

Dus stel je voor hoe het voelt als je keer op keer genegeerd wordt. Het is hartverscheurend. En helaas worden sommige honden vaker genegeerd dan andere. 

"Onzichtbare" honden

Juan is een van die "onzichtbare" honden. Net als veel andere oudere honden, wordt de 10-jarige Labrador-mix altijd over het hoofd gezien door potentiële honden(h)ouders, die meer geïnteresseerd zijn in de jongere en "leukere" puppy's. 

Wil jij een asiel dier een warm thuis geven? Bekijk de dieren in Nederland ter adoptie

Al deze afwijzing begint zijn tol te eisen op de arme Juan. De afgelopen weken hebben medewerkers van de Valladolid Scooby Rescue Shelter in Spanje een echte verandering bij hem opgemerkt. 

Juan is verdrietig, heeft weinig eetlust en toont geen interesse in de mensen die het asiel bezoeken. Het is alsof Juan weet dat hij nooit een echt thuis zal hebben. 

Reddingswerkers denken dat het leven in het asiel Juan aan het slopen is. Dus doen ze verwoede pogingen om Juan uit het asiel te krijgen en hem een nieuw thuis te geven. 

Deze week lanceerde het personeel een speciale campagne voor de herplaatsing van Juan op social media, in de hoop dat iemand zal zien hoe speciaal deze oudere hond werkelijk is. 

"Juan is een van onze speciale gevallen", zo leest het Facebook-bericht van het asiel. "Hij is een geweldige hond, maar hij lijkt de hoop te hebben verloren. We geven niet op. Hij verdient een gezin en heeft veel liefde te bieden. Geef hem een kans. Je zult er geen spijt van krijgen."

Oudere hond heeft ook liefde nodig

Veel mensen zijn terughoudend om oudere honden te adopteren vanwege de grotere kans op medische problemen en dure dierenartsbezoeken, maar met de juiste zorg kunnen oudere honden een gelukkig, gezond en bevredigend leven leiden. 

Oudere honden zijn ook rustiger, waardoor ze een uitstekende keuze zijn voor minder actieve en eerste honden(h)ouders, Het belangrijkste is dat oudere reddingshonden zoals Juan het echt waarderen dat je een gokje waagt met ze. De liefde die je een oudere hond geeft, komt altijd 100 keer zo hard terug. 

Wellicht ook interessant:

Wat vond jij van dit nieuws?

Bedankt voor je feedback !

Bedankt voor je feedback !

Laat een reactie achter
Log in om een reactie te plaatsen