Aanbieding

Vreemd dier in water bezorgt vele mensen nachtmerries (video)

een zeehaas dog-serious

De zeehaas is een weekdier dat gevaarlijk kan zijn voor honden

© Instagram @centrosubportorotondo

Een vreemd zeedier waarvan het gif dodelijk kan zijn voor honden werd gevonden op een strand.

Door Sander Nelisse

Online sinds

De bijna eindeloze stranden in Australië zijn zeer geliefd bij zonaanbidders en waterratten. Echter kan de zee in Australië ook verraderlijk zijn, vooral als het gaat om de dieren in de zee leven. Op Leighton Beach is opnieuw een dier gesignaleerd dat de "pet killer alien" wordt genoemd.  Wie echter denkt dat deze "killer alien" een puur Australisch probleem is, heeft het mis. Wat bijna niemand in Europa weet is dat het gevaarlijke beestje nu ook voorkomt in Europese wateren. Hondenbezitters moeten zeker voorzichtig zijn als ze met hun viervoeters het strand op gaan. 
 

Moordenaar met schattige naam

Het gaat hier om de zeehaas (Aplysia depilans). Deze soort is wijdverspreid in Europa en kan zeer gevaarlijk zijn voor honden. 

De zeehaas heeft rode tinten of is helemaal rood van kleur, oude dieren zijn aanzienlijk donkerder van kleur. Het sponsachtige, geleiachtige wezen heeft meestal stippen en wordt tot 20 centimeter groot. De Australische varianten zijn beduidend groter en ook zwaarder, ze wegen tot wel 14 kilo!

Is de zeehaas giftig voor honden?

Hoewel de zeehaas er op het eerste gezicht nogal onhandig opvallend uitziet, zijn het best gevaarlijke dieren. Bij gevaar scheidt dit zeedier een paarse substantie af die zeer giftig is voor andere dieren wanneer ze dit binnen krijgen. Als een op het strand aangespoelde zeehaas nog leeft, moet je goed opletten als de hond erop af gaat. Bij twijfel moet je direct een dierenarts bellen. 
 

Schon einmal etwas von diesem Tierchen gehört vorher?
0 reacties
Verwijderen bevestigd

Weet je zeker dat je deze reactie wilt verwijderen?

Log in om een reactie te plaatsen