Aanbieding

Kind verliest kat aan Poolse grens: hun weerzien ontroert mensen over de hele wereld

Kind houdt kat in de armen cat-happy © Dominic Dyer / Twitter

Zelfs een oorlog kan dierenliefhebbers er niet van weerhouden hun honden en katten te beschermen.  Dit verhaal is daar het bewijs van.

Door Faïrouz Ben Salah

Online sinds , Bijgewerkt op

Sinds de oorlog in Oekraïne uitbrak zetten verzorgers alles op alles om hun honden en katten te beschermen. Tenslotte zijn huisdieren gewone gezinsleden. 

Maar de pijnlijke waarheid is dat we in oorlogssituaties vaak van onze kameraden gescheiden worden. Bijvoorbeeld als we ternauwernood weten te ontsnappen of wanneer het dier van schrik wegvlucht na een bomaanslag. 

Maar ook tijdens oorlogen kunnen wonderen plaatsvinden

Onbekende Twitter-gebruiker @domdyer70 postte een hartverwarmende foto van een Oekraïens kind, dat net aan de Poolse grens is aangekomen. De ontroerende foto toont de hereniging van een kind met de kat die tijdens de gevaarlijke grensoversteek zoekraakte. 

De foto kreeg meer dan 250, 000 likes in krap twee dagen. Dit verhaal laat opnieuw zien hoe onmisbaar huisdieren zijn in de levens van mensen. 

Zij verloren hun kat aan de Poolse grens en vonden het terug. Dit is hoe geluk eruit ziet!

Houd families bij elkaar

Huisdieren mogen nooit en te nimmer van hun familie worden gescheiden. Gelukkig hebben veel landen de regels voor de toelating van dieren versoepeld. Honden en katten maken deel uit van een gezin en gezinnen moeten bij elkaar kunnen blijven.

 
Laat een reactie achter
0 reacties
Verwijderen bevestigd

Weet je zeker dat je deze reactie wilt verwijderen?

Log in om een reactie te plaatsen