Aanbieding

Man uit Oekraïne weigert zijn hond achter te laten en begint aan zware reis

Siberische husky en verzorger dog-sad

Het was geen optie voor Muhammad om zijn hond achter te laten!

© Muhammad Talha / Facebook

Volgens cijfers van de VN zijn al meer dan 2 miljoen mensen uit Oekraïne gevlucht. Onder hen Muhammad Talha en zijn Siberische husky, Oscar. 

Door Sander Nelisse

Online sinds , Bijgewerkt op

Zodra de oorlog uitbrak in Oekraïne, besloot de 26-jarige student geneeskunde Mohammed te vluchten naar zijn thuisland Pakistan. Helaas accepteerde geen enkele luchtvaartmaatschappij hem vanwege zijn Siberische husky. 

Een ingewikkelde reis

Mohammed wist dat hij zo snel mogelijk het land uit moest. Hoewel familie en vrienden hem vertelden dat het veiliger en makkelijker voor hem zou zijn om te ontsnappen als hij de hond achter zou laten, maar dat was geen optie. Het was voor Mohammed onmogelijk om de 11 maanden oude Oscar alleen achter te laten. 

Dus begon hij aan zijn weg naar de Poolse grens. Veel bewakers op treinstations probeerde hem ervan te weerhouden om met de hond aan boord te gaan, maar uiteindelijk vond Mohammed toch een trein die hen wel mee nam. 

Alles over het ras: de Siberische Husky

Het laatste stuk

Toen hij eindelijk de Poolse grens bereikte, heerste er totale chaos. Honderden mensen probeerden de grens over te steken waarbij voortdurend werd geduwd en mensen werden vertrapt. Oscar werd meer dan eens op zijn poten getrapt, maar samen met Mohammed liepen ze naar de grens, omdat het daar veilig was. 

Gelukkig is het duo veilig in Polen aangekomen. Hoewel ze niet samen naar Pakistan kunnen reizen, heeft een geweldige Poolse familie hen onderdak aangeboden. 

Het duo wordt nu als familie behandeld door de Poolse gemeenschap. We zijn erg trots op Mohammed en de liefde voor zijn hond!

 

Een man die weigerde zijn hond achter te laten in Oekraïne is eindelijk in Polen aangekomen met zijn pup 🐕

Posted by The Mirror on Friday, March 4, 2022
Laat een reactie achter
0 reacties
Verwijderen bevestigd

Weet je zeker dat je deze reactie wilt verwijderen?

Log in om een reactie te plaatsen