Aanbieding

4 border collies

Tycho, Max, Bodie en Blits

© HEART 4 ALL DOGS / Facebook

Meerdere Border Collies vermist in korte tijd: toeval of dognapping?

Door Nelleke Pieters Country Manager

Online sinds Bijgewerkt op

Twee ‘officiële’ gevallen van gestolen Border Collies en nog 2 vermisten. Is het puur toeval of is er sprake van 'dognapping'? 

Dognapping in Nederland

Dognapping is een naam die wordt gebruikt wanneer een hond gestolen wordt. Een aantal weken terug kwam het trieste verhaal van Border Collie Tycho in het nieuws. De hond die op klaarlichte dag van een vrouw werd gestolen en de volgende dag dood teruggevonden werd. Het nieuws was een schok voor iedereen!

Niet veel later ging het nieuws over Border Collie Max Nederland rond. De viervoeter was een caravan ingelokt en werd met behulp van de politie en zelfs Interpol teruggevonden in Duitsland drie weken later. 

Nog twee vermiste Border Collies

Maar dit zijn niet de enige Border Collies die wat overkomen zijn. Hoewel de oorzaak onbekend is, is het opvallend dat er twee andere Border Collie ook al tijden vermist zijn. 

Bodie

Op 28 juli verdween Border Collie Bodie spoorloos uit de tuin. “Baasje was even weggeweest en bij thuiskomst zag zij dat klink omlaag was en poort open stond, ondanks waarschuwingsbord om poort goed te sluiten ivm hond en Bodie was nergens meer te bekennen”, deelt de groep die opzoek is naar Bodie op Facebook. Inmiddels is Bodie meer dan een maand spoorloos en is zijn vermissing groots in het nieuws geweest maar niets heeft tot de vondst van Bodie geleid. 

Blits

Dan is er Blits. Blits is ook van afgesloten terrein verdwenen. Teefje Blits is een boerderijhond die normaalgesproken het terrein bewaakt maar 15 augustus is zij spoorloos verdwenen. Er zijn al meerdere zoekacties opgezet maar ook Blits is nog altijd niet terecht. 

Hoop op een goede afloop

Of de zaken met elkaar te maken hebben weet niemand. Maar de verdwijning van verschillende Border Collie’s in zo’n korte tijd is wel heel toevallig. We kunnen alleen maar hopen dat Bodie en Blits net als Max weer snel met hun famillies worden herenigt.

Wellicht ook interessant:

Wat vond jij van dit nieuws?

Bedankt voor je feedback !

Bedankt voor je feedback !

Laat een reactie achter
Log in om een reactie te plaatsen