Aanbieding

Een uiterst oplettende labrador

Anna met haar hond

© Anna Neary / Facebook

Labrador ontdekt kwaadaardige tumor van zijn baasje voordat het te laat is

Door Kaami Kanje

Online sinds

Anna is ervan overtuigd dat ze niet meer in leven zou zijn zonder haar geliefde hond. Dankzij hem ging ze op tijd naar de dokter.

Anna Neary, een 46-jarige vrouw uit Bradford, Verenigd Koninkrijk, zal haar hond altijd diep dankbaar blijven. Zonder aarzelen zegt ze: "Dankzij hem ben ik nog in leven!"

Het verhaal dat ze deelde in een Facebook-groep genaamd Labrador Owners UK heeft de hele gemeenschap geraakt.

Transformeer je huisdier in een kunstwerk!
Ja, ik wil het proberen!

Geobsedeerd door haar borst

In 2018 merkte Anna dat haar Labrador herhaaldelijk met zijn snuit of poot op haar borst tikte en er daarna op ging liggen. "Hij rook aan me alsof hij iets in me had verloren", vertelde de vrouw aan het Britse tabloid Daily Star.

Het wekte haar vermoedens

In het begin dacht Anna er niet veel over na, maar na zes weken vond ze het gedrag van haar hond vreemd. Toen ze haar borst aanraakte, schrok Anna: ze voelde een knobbeltje!

De Brit ging meteen naar haar arts, die haar doorverwees naar de afdeling oncologie. Kort daarna kreeg ze de schokkende diagnose: ze had borstkanker van graad 3, en het was al uitgezaaid naar de lymfeklieren.

Anna Nearys en haar Labrador
Harvey, de beschermengel van Anna. © Anna Neary / Facebook

Volgens haar laatste verklaringen in 2022 zou Anna's ziekte aan het verminderen zijn. In principe zou ze elk jaar alleen een mammografie moeten laten maken om haar borsten te laten controleren, zoals ze aan Daily Star uitlegde. Wat de vrouw echter in haar hart heeft gegrift, is:

"Ik ben hier dankzij Harvey."

De trouwe viervoeter zorgde er niet alleen voor dat zijn verzorgster zich bewust werd van de levensbedreigende kanker; hij bleef ook de hele tijd aan haar zijde tijdens de behandeling.

Anna Neary met haar hond
Een zeer oplettende hond. © Anna Neary / Facebook
Wellicht ook interessant:

Wat vond jij van dit nieuws?

Bedankt voor je feedback !

Bedankt voor je feedback !

Laat een reactie achter
Log in om een reactie te plaatsen