Aanbieding

Een kat in een reismand

Deze reismandjes kunnen gevaarlijk zijn

© Oleg Batrak / Shutterstock

Als je een kattenreismand van dit type hebt, raadt een stichting aan om het niet langer te gebruiken

Door Kaami Kanje

Online sinds

Een incident met een reismand die bijna in een echt drama eindigde

Grote schrik voor een stichting in Frankrijk. Molly, een kat die tijdelijk in een pleeggezin verbleef, moest naar de dierenarts.

Niet bepaald blij om daarheen te gaan, verzette ze zich toen ze eenmaal in haar reismand was geplaatst, en de gevolgen hadden bijna dramatisch kunnen zijn. Geschokt door het voorval, besloot de vereniging van de gelegenheid gebruik te maken om een belangrijke waarschuwing te geven.

Transformeer je huisdier in een kunstwerk!
Ja, ik wil het proberen!

Type reismand dat het probleem veroorzaakte

In een paniekaanval deed Molly er alles aan om zichzelf te bevrijden uit de reismand die haar naar die vijandige plek zou brengen. Dankzij haar vastberadenheid wist ze te ontsnappen uit de kooi voordat haar pleeggezin begreep wat er aan de hand was.

Hoewel Molly vast veel energie heeft gebruikt tijdens haar ontsnapping, bezit ze natuurlijk niet de spierkracht van Arnold Schwarzenegger. Haar succes was enkel te danken aan één specifieke reden: de kwaliteit van de gebruikte reismand.

Une boîte de transport pour chats en plastique
Credits : Natalia Bohren / Shutterstock

Inderdaad, Molly was geplaatst in een reismand die volledig van plastic was gemaakt, inclusief het rooster. Ze slaagde erin om een groot stuk van de deur te breken en te ontsnappen. Deze kwetsbare transportmiddelen worden sterk afgeraden voor reizen, omdat ze niet bestand zijn tegen een boze kat of een eventuele botsing onderweg.

Gelukkig was er voor Molly meer schrik dan schade: de ontsnapping was zo snel dat ze het huis van haar pleeggezin niet had verlaten, en dus niet in de straat terechtkwam waar allerlei gevaren op de loer lagen.

Na deze nare ervaring gaf de stichting een nuttige waarschuwing aan alle kattenbezitters: deze plastic reismanden moeten vermeden worden. Stevigere boxen met een metalen deur zijn beter, maar het is aan te raden om ze extra te beveiligen met riemen of spanbanden.

Voor gestreste katten is het ook een goed idee om de reismand te bedekken met een lichte doek, zodat de kat de buitenwereld niet kan zien en rustiger wordt.

Wellicht ook interessant:

Wat vond jij van dit nieuws?

Bedankt voor je feedback !

Bedankt voor je feedback !

Laat een reactie achter
Log in om een reactie te plaatsen