Aanbieding

Ion, een achtergelaten Dogue Canario voor het asiel

Deze arme hond was voor het asiel achtergelaten

© Spa Nailly / Facebook

11 jarige hond achtergelaten voor asiel: hij kon hij deze trauma niet verwerken, het team brengt hem eerbetoon

Door Kaami Kanje

Online sinds

Deze arme hond van 11 jaar was tijdens de zomer voor het asiel achtergelaten.

Een zware klap voor de SPA, een Franse organisatie die zich inzet voor de bescherming van dieren en het beheer van dierenasielen. Halverwege augustus 2024 deed het team van het asiel de trieste ontdekking van Ion, een 11-jarige Dogo Canario, die laf voor het gebouw was achtergelaten.

De arme hond kon zich niet herstellen van deze wrede daad en kwijnde langzaam weg in zijn kennel, niet begrijpend wat hem overkwam. Helaas trok zijn gebroken hart hem mee in een vreselijke spiraal, en werd het arme beestje een maand na zijn aankomst dood in zijn mand gevonden.

Op 22 september 2024 deelde het asiel het trieste nieuws op hun Facebookpagina: "Helaas zijn er niet altijd mooie verhalen bij de SPA. Het verhaal van Ion is daar het trieste bewijs van. Herinner je Ion, laf achtergelaten voor het asiel half augustus op 11-jarige leeftijd. De levensverwachting van een Dogo Canario is 9 tot 11 jaar, en zijn verzorger koos ervoor om hem weg te doen in plaats van hem een waardig einde van zijn leven thuis te bieden."

In hun eerbetoon aan Ion herinnert de SPA eraan dat de aankomst in het asiel altijd traumatisch is voor een achtergelaten dier, maar des te meer voor oudere dieren. Door zijn hoge leeftijd was Ion helaas geen uitzondering, en het is zeer waarschijnlijk dat dit verraad hem tot een fataal verdriet heeft gebracht.


Het team van de SPA is erg emotioneel en wil de herinnering aan de grote hond eren, die deze vreselijke afloop echt niet verdiende. Als het maar een paar weken anders was gelopen, had hij waarschijnlijk zijn leven tussen zijn geliefden kunnen doorbrengen, zonder deze grote droefheid en onbegrip te ervaren.

In een laatste emotionele oproep vraagt het asiel aan verzorgers van oudere dieren om even aan deze arme hond te denken door iets essentieels te doen: "Zorg goed voor jullie kleine gepensioneerden ter ere van Ion."

Rust zacht lieve Ion.

Wellicht ook interessant:

Wat vond jij van dit nieuws?

Bedankt voor je feedback !

Bedankt voor je feedback !

Laat een reactie achter
Log in om een reactie te plaatsen