Aanbieding

Axel de hond

De hond maakt ze midden in de nacht wakker: ze weten het nog niet, maar hij redt een kostbaar leven

Door Kaami Kanje

Online sinds

De 17-jarige Gabriel Silva woont in Texas met zijn familie en hun hond van één jaar. 

De schattige Border Collie Axel gedroeg zich als een echte held.

Op een zaterdagochtend rond 5:30 uur sprong Axel op het bed van Gabriels ouders om hen wakker te maken.

Ze begrepen niet waarom Axel zoveel energie had in de vroege ochtend. Ze dachten dat hij misschien naar buiten moest, dus Daines, de vader, ging met hem naar buiten.

Maar toen Daines de deur naar de tuin opende, wilde Axel niet naar buiten. In plaats daarvan rende hij naar Gabriels slaapkamer en begon aan de deur te krassen.

Transformeer je huisdier in een kunstwerk!
Ja, ik wil het proberen!

Iets klopt hier niet

Binnen lag Gabriel al wakker. Enkele minuten eerder was hij naar de woonkamer gegaan en had hij zijn evenwicht verloren. Hij begreep niet waarom hij zich zo slecht voelde, dus ging hij weer terug naar bed.

Gabriel begon zijn symptomen aan Daines uit te leggen: hij had moeite met lopen, de rechterkant van zijn lichaam voelde verdoofd aan, en zijn zicht was wazig.

Daines had moeite om hem te begrijpen: zijn uitleg was niet erg samenhangend. Toen zijn vader hem vroeg om zijn hand te schudden, kon Gabriel dat niet.

Op naar de spoedeisende hulp

Daines bracht Gabriel naar de eerste hulp in Houston, waar artsen vaststelden dat hij een beroerte had. De tiener was niet in staat om zijn naam te zeggen.

Gelukkig heeft Gabriel inmiddels zijn spraakvermogen, zijn loopvermogen en de controle over zijn rechterarm teruggekregen.

De neurochirurg die Gabriel behandelde, zei dat de tiener zich misschien nooit had hersteld als Axel de familie die ochtend niet had gewekt.

Gabriel vertelde dat toen hij zijn evenwicht verloor in de woonkamer, hij hun hond Axel had gezien, die het gezin in juli 2022 uit een asiel had geadopteerd. De hond was daarna naar boven gerend, naar de slaapkamer van zijn ouders.

Gabriels moeder is van plan een medaille aan Axel te geven om te eren wat hij voor Gabriel heeft gedaan.

Sinds Gabriel weer thuis is, volgt Axel hem overal in huis en slaapt hij in zijn kamer. Hij weigert ook maar een moment van zijn zijde te wijken!

Wellicht ook interessant:

Wat vond jij van dit nieuws?

Bedankt voor je feedback !

Bedankt voor je feedback !

Laat een reactie achter
Log in om een reactie te plaatsen