Aanbieding

Twee teckelhonden in hun mand

Deze hond had altijd samen geleefd met haar beste vriend

© Vintage Pet Rescue / Facebook

17-jarige hond komt in asiel en verliest beste vriend: ze vinden een lieve manier om haar te troosten (video)

Door Kaami Kanje

Online sinds

Toen deze hond haar beste vriend verloor, stortte haar hele wereld in.

Twee Teckels, Romeo en Juliet genaamd, kwamen aan in het asiel Vintage Pet Rescue na het overlijden van hun verzorger.

Op 17-jarige leeftijd hadden de twee hondjes altijd samen geleefd en waren ze absoluut onafscheidelijk. Bijna twee decennia lang hadden deze twee hondenmaatjes alles samen gedeeld: alle wandelingen, de maaltijden uit dezelfde voerbak en talloze dutjes in oneindige tederheid.

Dus toen de twee honden bij het asiel van deze kleine organisatie aankwamen, was de verandering zwaar. Maar ze waren er nog steeds voor elkaar, totdat een tragedie deze prachtige vriendschap trof.

Romeo is overleden

Ondanks alle goede zorgen van de organisatie waren de twee honden erg oud, en het onvermijdelijke naderde gevaarlijk snel. Romeo is vertrokken voor zijn laatste reis en ging over de regenboogbrug, waardoor Juliet totaal eenzaam en verloren achterbleef.

Hoe troost je een klein hondje dat gewend was al haar tijd door te brengen tegen haar beste vriend? Elke dag lagen de twee honden samen in hun mand, snuffelden elkaars oren en gaven elkaar liefde en zachtheid. Hoewel het asiel Juliet in staat stelde afscheid te nemen van Romeo, was het voor haar moeilijk te begrijpen dat haar vriend nooit meer terug zou komen en dat ze moest wennen aan zijn afwezigheid.

Gezien het verdriet van het hondje kreeg de voorzitter van de organisatie een idee: waarom niet proberen een knuffel te vinden die op haar overleden vriend leek, om haar wat troost te bieden?

Na een zoektocht naar Teckelknuffels op internet, vond ze uiteindelijk een bijna identieke kopie van Romeo en besloot het te proberen. En het bleek een groot succes te zijn.

Met haar knuffel heeft de kleine Juliet enkele gewoontes weer opgepakt: ze snuffelt aan de oren van deze vervangende metgezel en nestelt zich tegen hem aan, alsof een klein stukje van Romeo weer aanwezig is.

Hoewel Juliet oud is en geen lange jaren meer voor zich heeft, werd een vrijwilliger van de organisatie geraakt door haar verhaal en besloot haar te adopteren om haar zoveel mogelijk comfort te bieden voor de rest van haar dagen. Het is duidelijk dat de knuffel ook mee zal komen!

Wellicht ook interessant:

Wat vond jij van dit nieuws?

Bedankt voor je feedback !

Bedankt voor je feedback !

Laat een reactie achter
Log in om een reactie te plaatsen