Aanbieding

Coda

Coda

© @Pennsylvania SPCA / Facebook

Hij was mager, extreem verwaarloosd en verloor de hoop - tot de juiste mensen op zijn pad kwamen

Door Kaami Kanje

Online sinds

Coda werd gered uit verschrikkelijke omstandigheden, maar dankzij liefdevolle verzorging en een nieuw thuis bloeide hij weer op.

In mei ontving de Pennsylvania SPCA een noodoproep van een bezorgde buurtbewoner. Er was iets ernstigs aan de hand: ze had 17 honden ontdekt die onder verschrikkelijke omstandigheden leefden. De reddingsteams van de dierenpolitie aarzelden geen moment en gingen onmiddellijk op pad. Wat ze aantroffen, bevestigde de melding: de honden verkeerden in een schrijnende toestand.

“Deze honden, die normaal gesproken een mooie, witte vacht zouden hebben, waren bijna kaal. Hun huid was bedekt met korsten en open wonden,” schreef de Pennsylvania SPCA in een bericht. Een van deze honden was Coda.

Een tweede kans voor Coda

Toen Coda veilig aankwam in het asiel, viel hij direct op. Ondanks alles wat hij had meegemaakt, bleek hij een vrolijke en sociale hond te zijn. Zijn aanstekelijke enthousiasme maakte meteen indruk op het personeel.

“Coda was een van de meest extraverte honden”, vertelde een woordvoerder van de Pennsylvania SPCA. “Hij hield van mensen en het leek alsof hij wist dat we er waren om hem te helpen.”

Het was haast ongelooflijk hoe vriendelijk en veerkrachtig Coda was gebleven na alle ellende die hij had doorstaan. Het asielpersoneel was ontroerd door zijn vergevingsgezinde en aanhoudende positieve instelling.

Liefde en herstel

De dierenartsen stelden een speciaal voedingsplan voor Coda op en begonnen direct met behandelingen. Langzaam maar zeker begon zijn prachtige witte vacht terug te groeien. Zijn transformatie was indrukwekkend: de kale, uitgehongerde hond veranderde in een pluizige, sneeuwwitte teddybeer.

Nu hij lichamelijk hersteld was, ontbrak er nog maar één ding in Coda's leven: een familie.

Van Coda naar Bo

Nadat hij medisch werd goedgekeurd, verhuisde Coda naar een pleeggezin waar hij verder kon herstellen en wennen aan het gezinsleven. Niet veel later vond hij een definitieve thuis en kreeg hij zelfs een nieuwe naam: Bo.

“Hij is de beste hond ooit!” vertelde Bo's nieuwe verzorger aan de Pennsylvania SPCA. “Ik heb nog nooit zo'n aanhankelijke hond ontmoet – hij wil alleen maar liefde. Hij wil bevriend zijn met elke persoon en hond die hij ontmoet.” 

Code werd gered

Een gelukkig leven

Tegenwoordig hoeft Bo zich nergens meer zorgen over te maken. Hij geniet van een leven vol liefde en zorg, precies zoals zijn redders altijd voor hem hadden gewild.

“Het is voor honden zoals Bo dat we doen wat we doen”, zei de woordvoerder. “Toen hij met zijn nieuwe familie vertrok, zou je nooit kunnen zeggen dat hij zoveel leed had ervaren. Hij was echt gelukkig.”

Coda, nu Bo, heeft zijn moeilijke verleden achter zich gelaten en is begonnen aan een prachtig nieuw hoofdstuk vol liefde en geluk.

Wellicht ook interessant:

Wat vond jij van dit nieuws?

Bedankt voor je feedback !

Bedankt voor je feedback !

Laat een reactie achter
Log in om een reactie te plaatsen