Aanbieding

Hond vast in Polen
© Miejski reporter / Facebook

Duitse Herder vast te midden van een kolkende stroom na overstroming. Helaas heeft dit verhaal geen happy end

Door Kaami Kanje

Online sinds

In Polen plaatste maakte iemand een video van een hond die vastzat op een brug. Op de beelden is een hulpeloze Duitse herder te zien, die zich bevond op een plek volledig afgesneden van het droge land. Het leek erop dat niemand hem kon helpen.

Sinds zaterdag komen er dramatische berichten binnen. Honderden mensen zijn getroffen door de overstromingen, maar ook dieren lijden onder de situatie.

Gevangen hond

Een hartverscheurende video ging viraal op het internet, waarop een Duitse herder te zien is midden in de woeste stroming van een rivier. Hij had zichzelf op een betonnen uitsteeksel gehesen en vocht wanhopig voor zijn leven.

De hond zat urenlang vast op een volledig onbereikbare plek en vocht onafgebroken om boven water te blijven.

Uiteindelijk werd hij opgemerkt door oplettende omwonenden.

Reddingsactie

Robert besloot de hond te helpen en slaagde erin hem te bereiken en te bevrijden.

Helaas heeft het verhaal geen gelukkig einde. De Facebookpagina "Kocie Nieszczęścia" schreef: "De hond is opgehaald door zijn eigenaar. We hadden hier geen invloed op, aangezien we de zaak op afstand coördineren. Hij was erg verwaarloosd en had medische zorg nodig, met bloedende, ontstoken korsten op zijn oren."

De verzorger had de hond losgelaten toen het waterpeil steeg. Hij nam hem niet mee, noch zorgde hij voor zijn veiligheid. De hond rende in paniek door de straten. Wat er nu met hem gebeurt, is onzeker. De stichting doet haar best...

Overstromingen die Polen hebben getroffen, vormen niet alleen een gevaar voor mensen, maar ook voor hun dieren. We hopen dat het goed gaat met de hond.

Wellicht ook interessant:

Wat vond jij van dit nieuws?

Bedankt voor je feedback !

Bedankt voor je feedback !

Laat een reactie achter
Log in om een reactie te plaatsen