Aanbieding

politie redt puppy bij overstroming

Een emotioneel gebaar in de overstroomde straten van de stad Buenos Aires

© Canal 13 San Juan

Video: politieagent redt zwerfhond uit heftige overstroming in Buenos Aires

Door Lianne van Loon

Online sinds

Een agente van de stadspolitie wordt een baken van hoop in de overstroomde straten van Villa Zavaleta wanneer ze een puppy redt die voor haar leven vocht in het overstromingswater.

Te midden van de chaos die de zware regenval in Buenos Aires teweegbracht, komt er een prachtig verhaal uit de wijk Villa Zavaleta.

Een gebaar van vriendelijkheid

Het gaat over de redding van een puppy in nood. Agent Carla Saavedra, bekend om haar betrokkenheid en liefde voor dieren, had dienst toen ze een dier in nood zag.

De minister van Justitie en Veiligheid van de stad Buenos Aires deelde het moment zelf op zijn sociale netwerken.

Hij aarzelde niet om in het woelige water te springen om het hondje te redden dat dreigde te worden meegesleurd door de stroming.

Het gebaar werd vastgelegd in een video die zich als een lopend vuurtje verspreidde via sociale netwerken. Binnen enkele uren was de video viraal gegaan en tientallen Argentijnse media voegden het toe aan hun artikelen toen ze het nieuws versloegen. 

Overstromingen in Buenos Aires

In en rond Buenos Aires hebben zware regens aanzienlijke overstromingen, afsluitingen van straten en materiële schade veroorzaakt. Verschillende delen van de stad en de provincie zijn zwaar getroffen.

Daarnaast zijn er evacuaties gemeld, waarbij ongeveer 300 mensen hun huis moesten verlaten in La Plata, een van de gebieden die het zwaarst getroffen is door de regen. 

Bekijk onderstaande video:

De National Weather Service handhaaft de stormwaarschuwingen en adviseert mensen om buitenactiviteiten te vermijden en voorzorgsmaatregelen te nemen om verdere schade te voorkomen.

Erkenningen van de gemeenschap

De gemeenschap heeft dankbaar en bewonderend gereageerd op de actie van Saavedra en benadrukt het belang van politiewerk en solidariteit in tijden van crisis.

De reddingsactie benadrukt ook de noodzaak om niet alleen voor burgers te zorgen, maar ook voor dieren die getroffen worden door natuurrampen.

Wellicht ook interessant:

Wat vond jij van dit nieuws?

Bedankt voor je feedback !

Bedankt voor je feedback !

Laat een reactie achter
Log in om een reactie te plaatsen