Aanbieding

Tiger & Rusty

Tiger & Rusty

© @aharrisphoto / TikTok

Deze twee katten van 18 jaar oud worden geadopteerd maar dezelfde dag nog teruggebracht naar het asiel (video)

Door Kaami Kanje

Online sinds

Deze twee beste vrienden verloren bijna de hoop om ooit een huis te vinden waar ze samen hun laatste jaren konden doorbrengen.

Het verhaal van Rusty en Tiger, twee katten van maar liefst 18 jaar oud, is een emotionele achtbaan van teleurstelling, hoop en uiteindelijk een gelukkig einde. Deze twee onafscheidelijke vrienden hadden bijna de hoop verloren om ooit een liefdevol thuis te vinden waar ze hun laatste jaren konden doorbrengen. Maar toen er eindelijk een gezin kwam dat hen adopteerde, leek hun droom werkelijkheid te worden. Helaas was dit niet het begin van het gelukkige leven waar ze op hoopten.

De moeilijke realiteit van oudere dieren

Oudere dieren zoals Rusty en Tiger hebben het vaak niet makkelijk in asielen. Terwijl jongere huisdieren vaak snel een nieuw thuis vinden, moeten senior dieren meestal veel langer wachten. Voor Rusty en Tiger werd het nog ingewikkelder, omdat ze samen geadopteerd wilden worden. Na 18 jaar onafscheidelijk te zijn geweest, wilden ze hun laatste jaren niet zonder elkaar doorbrengen. Ondanks hun hoge leeftijd en het feit dat ze met z'n tweeën waren, dook er eindelijk een gezin op dat hen wilde adopteren. Het leek de perfecte oplossing voor de twee senior katten.

Het misverstand in hun nieuwe thuis

De adoptie van Rusty en Tiger had een van de mooiste dagen van hun leven moeten zijn. Na jaren in een asiel zouden ze eindelijk samen een warme plek krijgen om hun oude dag door te brengen. Helaas verliep het anders dan gehoopt. Hun nieuwe baasjes hadden honden in huis en maakten de fout om de katten zonder ze te laten wennen meteen los te laten in dezelfde ruimte als de honden. Rusty en Tiger, die nog nooit eerder met honden hadden samengeleefd, raakten in paniek.

In plaats van hen rustig te laten wennen aan de nieuwe omgeving en de honden, besloten de adoptanten dat de katten niet goed in hun huishouden pasten. Binnen enkele uren na hun adoptie werden Rusty en Tiger alweer teruggebracht naar het asiel, nog verwarder dan ze al waren.

De kracht van sociale media

Het was een zware klap voor de twee katten, die dachten eindelijk een thuis gevonden te hebben. Gelukkig was dit niet het einde van hun verhaal. Een vrijwilliger van het asiel besloot hun situatie te filmen en te delen op TikTok. De video, waarin de katten duidelijk verdrietig en verward te zien waren, trok al snel de aandacht van duizenden mensen.

Bekijk hier de video: 

@aharrisphoto Besties they are 18 year old senior cats that deserve a home, they dont deserve to be in a cold dark kennel in their golden years. They deserve so much better than to be here. If you want to save more senior cats’ lives, You know what to do! #seniorrescuecat #sheltercat #seniorcat #animalshelter ♬ Ambient-style emotional piano - MoppySound

Binnen een dag na het plaatsen van de video, kwam er fantastisch nieuws: een jong stel dat het hartverscheurende verhaal had gezien, besloot om Rusty en Tiger een nieuwe kans te geven. Deze keer werd er zorgvuldig en met geduld gehandeld.

Een gelukkige eindbestemming

Het stel bood de katten een rustige en liefdevolle omgeving waarin ze zich zonder stress konden aanpassen. Er waren geen honden om hen bang te maken, en hun nieuwe verzorgers namen de tijd om de katten rustig aan hun nieuwe huis te laten wennen. Dit zorgde ervoor dat Rusty en Tiger eindelijk het veilige en warme thuis kregen waar ze zo naar verlangden.

Bekijk hier de video:

@aharrisphoto Replying to @ellz_p8 Because of YOU we were able to save these 18 yr old seniors lives! This is the power of this medium! Stay tuned for more lives to save! #seniorrescuecat #sheltercat #seniorcat #catadoption ♬ original sound - Humane Society Broward County

Het verhaal van Rusty en Tiger herinnert ons aan het belang van geduld en begrip bij het adopteren van dieren, vooral oudere huisdieren die al veel hebben meegemaakt. Dankzij de kracht van sociale media en de betrokkenheid van een jong stel hebben deze twee senior katten nu de kans om hun laatste jaren door te brengen in een liefdevol huis.

Wellicht ook interessant:

Wat vond jij van dit nieuws?

Bedankt voor je feedback !

Bedankt voor je feedback !

Laat een reactie achter
Log in om een reactie te plaatsen