Aanbieding

Verdrietige Duitse Herder
© Facebook / Tierschutzverein Neuss

Na 11 jaar in asiel neemt leven voor oudere Duitse herder noodlottige wending

Door Kaami Kanje

Online sinds

Het zag er zo goed uit voor een rustplaats voor de oude hond Willi. Maar nu slaat het lot opnieuw toe, harder dan ooit tevoren.

Net voor de kerst doet de dierenbeschermingsorganisatie Neuss een oproep op hun Facebook-pagina voor de oude hond Willi. Zijn persoonlijke kerstwonder moet werkelijkheid worden: de 11-jarige Duitse Herder wil een forever home vinden waar hij zijn oude dag kan doorbrengen.

Kort daarna lijkt het erop dat Willi eindelijk geluk heeft. Iemand meldt zich en neemt de oude hond op. Maar dan, drie weken later, wordt Willi plotseling terug gebracht naar het asiel.

 

Willi komt terug naar het asiel

De onbekende man die Willi in huis nam, zei dat hij moeite had om om te gaan met het unieke temperament van de hond. Zoals sommige oudere honden kan Willi een beetje vastgeroest zijn. En hoewel hij nooit iets heeft gedaan, gromt Willi soms naar mannen die hij niet kent.  

Maar Willi is niet agressief. Grommen is gewoon zijn verdedigingsmechanisme. Willi heeft een moeilijke opvoeding gehad en een paar slechte ervaringen met vorige verzorgers.

“Zo is hij nu eenmaal”, zegt een medewerker van de dierenbescherming in Neuss.

"Er heeft zich niets voorgedaan dat op enige manier gevaarlijk zou zijn geworden."

 

Het is nog niet voorbij voor Willi

Gelukkig hebben de asielmedewerkers Willi een huis gevonden dat hij verdient en het baasje dat hij nodig heeft. Het is een ervaren vrouwtje (Willi is een beetje een vrouwenliefhebber) die geen andere huisdieren heeft.

Ze hoefde de oude hond geen nieuwe trucjes te leren. Willi is zindelijk en braaf aan de lijn. Hij had alleen iemand nodig met een beetje geduld en veel liefde. 

Wellicht ook interessant:

Wat vond jij van dit nieuws?

Bedankt voor je feedback !

Bedankt voor je feedback !

Laat een reactie achter
Log in om een reactie te plaatsen