Aanbieding

Ziggy

Ziggy

© dierenbescherming

Hond wordt in verschrikkelijke staat gevonden, amper in staat te bewegen: vandaag hij is bijna onherkenbaar

Door Kaami Kanje

Online sinds

In de vroege herfst van 2023 werd in Woerden een hondje ontdekt in een onvoorstelbare staat van verwaarlozing. De Landelijke Inspectiedienst Dierenwelzijn, in samenwerking met de politie, trof een dier aan in omstandigheden die hun diep raakten.

Ze vonden een hond in het huis. Onder een dikke laag vervilte vacht, doordrenkt met urine en ontlasting, bevond zich een kleine Shih Tzu-mix, die nauwelijks nog kon zien of bewegen.

Een Tragische Ontdekking

Toen reddingswerkers Ziggy – zoals het hondje toen nog heette – voorzichtig uit het huis haalden, werd meteen duidelijk hoe ernstig de situatie was. Het dier leed niet alleen fysiek onder de zware, smerige vacht, maar ook geestelijk. Ze was ernstig uitgedroogd en dronk gulzig zodra ze water kreeg aangeboden. De intense verwaarlozing had haar getekend, maar haar wil om te overleven was onmiskenbaar.

 

Een Nieuwe Start

In Dierenopvang Amsterdam begon Ziggy’s transformatie. De eerste stap was een volledige scheerbeurt, waarbij maar liefst tweeëneenhalve kilo aan vervilte vacht werd verwijderd. Voor het eerst in lange tijd kon Ziggy vrij bewegen zonder pijn. Haar herstel verbaasde iedereen. "Het was ongelooflijk om te zien hoe snel ze fysiek en mentaal opknapte", zei de dierenfysiotherapeut.

Een 2de kans

Een bijzonder iemand, geraakt door Ziggy’s verhaal, besloot haar te adopteren en gaf haar een nieuwe naam: Keesje. "Ik ben ontzettend verliefd op Keesje", vertelt de nieuwe verzorger. "Haar verhaal raakte me diep en ik wist dat ik haar een beter leven kon geven."

Keesje bloeit nu op in haar nieuwe thuis. Ze geniet van de liefde en zorg die ze zo lang had moeten missen. Haar verhaal is een krachtig bewijs van de veerkracht van dieren en de impact van mededogen. Dankzij de inspanningen van de inspecteurs en de liefde van haar nieuwe baasje, heeft Keesje nu de kans op een gelukkig leven.

Dit hartverwarmende verhaal benadrukt het belang van waakzaamheid en zorg voor dieren in nood, en herinnert ons eraan hoe belangrijk het is om liefde en steun te bieden aan de meest kwetsbaren onder ons.

hondje Keesje na redding
 @ dierenbescherming
Wellicht ook interessant:

Wat vond jij van dit nieuws?

Bedankt voor je feedback !

Bedankt voor je feedback !

Laat een reactie achter
Log in om een reactie te plaatsen